Saudo Arabijai idėjų netrūksta: čia iškils nulinės emisijos miestas, kuriame nebus nei kelių, nei automobilių (Video)  (3)

Kiekvieną dienos poreikį nuo savo namų durų pasieksite per penkias minutes. Tai tik vienas iš pažadų, kuriuos „The Line“ miestas pasiūlys savo milijonui gyventojų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-01-15 Saudo Arabijai idėjų netrūksta: čia iškils nulinės emisijos miestas, kuriame nebus nei kelių, nei automobilių (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Line“ yra pirmasis ir revoliucingas NEOM miestas, kuriame nėra anglies dvideginio. Futuristinio miesto projektas stumia švaraus ir ekologiško miesto gyvenimo pažangą į naujas ribas. Projektu tikimasi suderinti žmonių ir planetos egzistavimą.

Saudo Arabijoje įsikūrusi futuristinė verslo zona NEOM pirmą kartą buvo paskelbta 2017 m. Ja siekiama sumažinti šalies ekonominę priklausomybę nuo naftos.

Pirmasis svarbus jos projektas yra „The Line“ (liet. Linija) – miestas, kuris yra „170 km sujungtų būsimų bendruomenių juosta, be automobilių ir kelių bei pastatytas gamtos apsuptyje, yra tiesioginis atsakas į kai kuriuos aktualiausius iššūkius, su kuriais šiandien susiduria žmonija, t. y. infrastruktūra, tarša, eismu ir spūstimis“.

 

Jame galės apsigyventi milijonas gyventojų, jis bus visiškai valdomas švarios energijos, suteiks 380 000 ateities darbo vietų ir iki 2030 m. į šalies BVP atneš maždaug 48 mlrd. JAV dolerių.

Šalies princas pareiškė, kad „mes turime pakeisti įprasto miesto koncepciją į futuristinę“.

„The Line“ siekia nutolti nuo įprastų miesto struktūrų, turinčių kelius, spūstis ir taršą, kad vietoj jų būtų „nulis automobilių, nulis gatvių ir nulinė anglies dvideginio emisija“.

 

Norėdami judėti, miesto gyventojai naudos ypač greitą tranzitą ir autonominius judėjimo sprendimus, esančius po žeme. Nė viena kelionė 170 km ilgio miestu nepareikalaus daugiau nei 20 minučių.

„The Line“ bendruomenės naudos dirbtinį intelektą, kad ir toliau palengvintų ir pagreitintų gyvenimą.

NEOM pranešime spaudai teigiama, kad statybos bus pradėtos 2021 m. pirmąjį ketvirtį, nenurodant detalių, kada jos bus baigtos, tačiau neabejotinai skamba kaip labai įdomus projektas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(29)
(3)
(26)

Komentarai (3)