„General Motors“ pristatė futuristinį skraidantį „Cadillac“ automobilį: pritaikytas skrieti virš miesto stogų (Video)  ()

„General Motors“ pristatė futuristinį skraidantį „Cadillac“ automobilį. Tai savivaldė transporto priemonė, pakylanti ir nusileidžianti vertikaliai ir gabenanti keleivį oru viršum miesto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„General Motors“ dizaino skyriaus vadovas teigia, kad automobilio idėja „keičia ateities asmeninio transporto suvokimą“.

Vienam keleiviui skirtas „Cadillac“, kuris iš esmės yra vertikaliai kylantis ir besileidžiantis dronas (VTOL), galės keliauti virš miesto stogų 88 kilometrų per valandą greičiu. Tai visiškai autonominis ir elektrinis automobilis, turintis 90 kilovatų galios variklį, „General Motors Ultium“ sudėtinę bateriją, keturis rotorius ir pasižymintis itin lengvu korpusu.

 

Naujojo automobilio idėją pristatė „General Motors“ dizaino skyriaus vadovas Mike‘as Simcoe. Šį vertikaliai kylantį ir besileidžiantį droną jis pavadino „judėjimui mieste skirtu „Cadillac“ automobiliu.

 

Kita autonominė „Cadillac“ transporto priemonė, kuri, kaip pažymėta vaizdo įraše, „pasirodys netrukus“, pasižymi kampuotu siluetu, primenančiu „Cruise Origin“, kurį taip pat sukūrė M. Simcoe komanda.

Automobilyje yra priekinės ir galinės stumdomos durys ir stiklinis panoraminis stogas. Salono kėdės primena poilsio zonas, taip pat įrengti biometriniai jutikliai, balso atpažinimo kontrolė ir rankų judesių atpažinimo sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(19)
(3)
(16)

Komentarai ()