Šaipėsi iš „Apple“, o dabar patys daro tą patį: „Samsung“ elgesys daug kam nepatiks, tačiau čia yra akivaizdus pranašumas prieš „Apple“  (1)

Kai „Apple“ nusprendė į „iPhone“ pakuotes nebedėti įkroviklių, ne viena kita kompanija nesusilaikė nepasišaipiusi. Tarp jų buvo ir „Samsung“. Bet pasiruoškite déjà vu - „Samsung“ į telefonų pakuotes irgi nebedės ausinių ir įkroviklių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apple“ savo sprendimą į „iPhone“ pakuotes nedėti įkroviklių motyvavo labai paprastai - taip bus tausojama gamta. Pasak vieno iš didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojo, daugelis „iPhone“ pirkėjų jau turi įkroviklius, tai kam jiems dar vienas? Atsisakius įkroviklio pavyko sumažinti pakuotę. Mažesnė pakuotė - daugiau telefonų sunkvežimyje - mažiau sunkvežimių kelyje. Be to, mažiau pakuotei reikalingų medžiagų. Ir, bent jau teoriškai, mažiau išmestų įkroviklių.

O kas jei neturite „iPhone“ įkroviklio? Prašome nusipirkti! Ir būtinai originalų iš „Apple“, nes taip tiesiog saugiau. Net jei nesate naujas „iPhone“ naudotojas įkroviklio tikriausiai neturite, nes jį atidavėte ar pardavėte su senuoju telefonu, sulaužėte ar pametėte.

Arba tiesiog norite išnaudoti visas naujojo „iPhone 12“ galimybes, už kurias sumokėjote - šis telefonas yra įkraunamas greičiau nei ankstesni modeliai, nebent naudosite seną įkroviklį. Bet kuriuo atveju, tiesiog pirkite naują įkroviklį, kuris jus pasieks atskiroje pakuotėje kitame sunkvežimyje.

Jei tokia „Apple“ motyvacija jums neskamba logiškai ir atrodo kaip flirtavimas su pirkėjo pinigine bei noru turėti tą brangų obuoliuką kišenėje, jūs nesate vienas. „Xiaomi“ irgi ketina atsisakyti įkroviklių visose pakuotėse, bet pirkėjas galės rinktis, ar jis nori telefono su įkrovikliu, ar be.

 

Tačiau „Apple“ kuria madas, kurias kiti seka. Kaip kadaise „Samsung“ šaipėsi iš ausinių lizdo neturinčių „iPhone“, taip pasišaipė ir iš prarasto įkroviklio (gruodį tas įrašas ištrintas iš „Facebook“ puslapio), o tada nukopijavo abu šiuos sprendimus.

Patrickas Chometas, „Samsung“ kompanijos vadovas, atsakingas už klientų patirtį, netgi teigia, kad įkroviklių ir ausinių atsisakymas „pašalins spaudimą, kurį naudotojai patiria nuolat gaudami nereikalingus įkroviklius su naujais telefonais“. Kitaip tariant, tai yra visiems į naudą. Aišku, „Samsung“ kartoja tuos pačius aplinkosaugos argumentus.

Tačiau „Samsung“ telefonų naudotojai šioje situacijoje nėra tokioje pat padėtyje kaip „iPhone“ pirkėjai. „Samsung“ dar nuo 2017 metų naudoja USB-C standartą, kuris yra labai plačiai paplitęs. Ir USB-C įkrovikliai yra santykinai pigūs, jų yra daug ir jūs tikriausiai tokį jau turite.

 

„iPhone“ naudoja „Lightning“ standartą, o pakuotėje rasite „Lightning“-USB-C laidą. Įkrovikliai su USB-C lizdais yra pakankamai reti. Kitaip tariant, nebent kasmet perkate naują „iPhone“ ir neparduodate jo įkroviklio, tikriausiai turite daugiau galimybių namie surasti kuo įkrauti „Samsung Galaxy S21“ nei „iPhone 12“.

Kol kas „Samsung“ įkroviklių nedės tik į S21 pakuotes, tačiau jų nepamatysite ir ateities modelių dėžutėse. Tikėtina, kad greitu metu „iPhone“ nebeturės apskritai jokio lizdo ir bus įkraunamas tik belaidžiu būdu ir per magnetinius „MagSafe“ įkroviklius.

Tada „Samsung“ iš tuo juoksis, o po kiek laiko padarys tą patį. Nors 3,5 mm ausinių lizdo buvo atsisakyta „taupant vietą telefone“, o įkrovikliai iš pakuočių šalinami dėl „aplinkosaugos priežasčių“, šie sprendimai visada idealiai sutapo su naujomis belaidėmis ausinėmis, kurios idealiai veikia tik su to gamintojo telefonais, ir naujais įkrovimo sprendimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(10)
(7)

Komentarai (1)