Kitoks ID. 3 giminaitis - „Volkswagen“ įdomiai prisideda prie elektrinės jachtos statybų  ()

„Volkswagen“ kartu su CUPRA ir „Silent Yachts“ imasi naujo įdomaus projekto - kurs saulės energija varomą jachtą. Kuri, beje, bus tikrų tikriausia elektromobilio ID.3 giminaitė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Silent Yachts“ tikriausiai jums yra negirdėta kompanija. Kaip suprantate iš jos pavadinimo, „Silent Yachts“ stato jachtas, kurios neskleidžia triukšmo. Šie prabangūs elektriniai laivai, turi 10-26 kW saulės jėgaines ir 150-532 kWh baterijas.  „Silent Yachts“ kol kas pastatė 11 tokių laivų, bet turi labai daug užsakymų.

Tuo tarpu „Volkswagen“ visiems yra gerai žinoma kompanija - tai yra elektromobilių gamintojas. Na taip, didžiąją dalį „Volkswagen“ pardavimų ir toliau sudaro automobiliai su vidaus degimo varikliais, tačiau kompanija žymiai daugiau dėmesio skiria elektromobiliams. Konkrečiau - modulinei MEB platformai, ant kurios gaminami visi nauji grupės elektromobiliai.

 

Kaip „Volkswagen“ ir „Silent Yachts“ ėmė bendradarbiauti? Dėl tos pačios MEB. „Silent Yachts“ iki šiol kuria savo laivų varymo mechanizmus, bet vos 400 darbuotojų turinti kompanija nespėja suktis. Be to, jachtos - tai daug įvairių mechanizmų ir komponentų turinčios mašinos - natūralu, kad „Silent Yachts“ negali viso dėmesio skirti tik elektrinėms jėgainėms.

„Volkswagen“ turi fondą inovacijoms skatinti. Per jį ir prasidėjo bendradarbiavimas su „Silent Yachts“. „Volkswagen“ nuo šiol tieks MEB platformą jachtoms. Tai yra, „Silent Yachts“ galės džiaugtis baterijomis, varikliais ir inverteriais, į kurių kūrimą „Volkswagen“ investavo milijardus eurų. Tai bus pigesnis sprendimas, kuris dar padės ir paskubinti gamybą. Be to, „Silent Yachts“ greičiausiai gaus geresnius komponentus - negalima paneigti fakto, kad „Silent Yachts“ ir „Volkswagen“ gamybiniai pajėgumai stipriai skiriasi. Šiuo metu planuojama, kad vienai 15 metrų jachtai „Volkswagen“ skirs iki 6 baterijų ir apie 500 kW galios.

 

Beje, prie projekto prisideda ir CUPRA - ispanų „Volkswagen“ grupės nario SEAT padalinys. CUPRA bus atsakinga už dizainą, kuris padės integruoti „Silent Yachts“ jachtas ir „Volkswagen“ MEB platformas. Pirmoji naujų partnerių jachta vandenyje atsidurs 2022 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()