„Tesla“ su „Samsung“ plečia partnerystę ir pereina į visiškai kitą lygį: gamins naujos kartos procesorius autonominiams automobiliams  ()

„Tesla“ plečia partnerystę su „Samsung“ kurdama 5 nanometrų (nm) lustus, galinčius maitinti autonomines „Tesla“ transporto priemones, teigiama pirminėje „Asia E“ ataskaitoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu „Samsung“ pasiseks, bendrai sukurta 5 nm mikroschema gali papildyti tokias pažangiausias 5 nm kompiuterių mikroschemas, kaip „Apple“ M1, kuri yra pagrindinė naujausios „Mac“ serijos savybė.

„Tesla“ kuria naujos kartos aparatinę įrangą, vadinamą HW4, kuri gali būti naudinga kuriant naują 4D pilnai autonominio vairavimo technologiją (FSD).

Tačiau naujas 5 nm lustas yra aukštųjų technologijų kompiuterio lustas, kurį gali pagaminti tik nedaugelis kompanijų visame pasaulyje.

„Samsung“ jau tiekia „Tesla“ 14 nm mikroschemas, tačiau ši išplėsta partnerystė gali parodyti, kad abu gamintojai gali tai pakelti į naują lygį. „Tesla“ transporto priemonių informacinėje ir pramogų sistemoje (IVI) naudojamos kelios mikroschemos – įskaitant įprastus procesorius, neuroninio tinklo procesorius (NPU), atmintį, ekrano tvarkyklės IC (DDI) ir integruotas saugumo grandines, praneša „Tesmanian“.

IVI yra pagrindinė „Tesla“ transporto priemonių technologija, leidžianti FSD apdoroti jutiklių informaciją, be apšvietimo ir ryšio, visa tai rodoma patogiame ekrane. „Tesla“ siekia modernizuoti dabartinę IVI būseną, todėl, tikėtina, „Samsung“ dvigubai stengiasi kurti naują 5 nm mikroschemą.

„Samsung“ praleis 7 nm, kad pasiektų naują 5 nm lusto lygį

 

Iš pradžių 2020 m. rugpjūtį iš Taivano „Semiconductor Manufacturing Co.“ (TSMC) pasklido gandai, kad būsimas didelio našumo skaičiavimo (HPC) lustas, sukurtas kaip bendras lustų dizaino lyderio „Broadcom“ ir kylančio elektrinių transporto priemonių gamintojo „Tesla“ projektas, bus sukurtas naudojant TSMC 7 nm procesą.

TSMC teigė, kad gamyba turėtų prasidėti 2020 m. ketvirtąjį ketvirtį – bandymams bus pagaminta maždaug 2 000 lustų. Masinė 7 nm mikroschemų gamyba būtų vykdoma 2021 m.

Tačiau naujausios naujienos rodo, kad „Samsung“ praleis 7 nm mikroschemų tyrimus ir plėtrą – nedelsdamas pasineria į 5 nm mikroschemos gamybą. „Samsung“ sudarys svarbų susitarimą su „Tesla“ ir taps pramonės lydere gaminant 5 nm mikroschemas.

„Apple“ M1 lustas galėtų būti technologinio pagreičio vartai

Nors išplėsta „Tesla“ ir „Samsung“ partnerystė gali būti raktas į tolesnę elektrinių transporto priemonių autonomijos raidą, 5 nm mikroschemos kūrimas negalėjo būti laiku įgyvendintas.

 

Praėjusių metų lapkritį „Apple One“ per savo renginį „One More Thing“ pristatė savo pramonėje pirmaujantį M1 lustą kaip savo naujosios „Mac“ serijos pagrindą. Debiutavus M1, pramonės ekspertai sutiko, kad kitoms kompiuterių procesorių įmonėms, ypač „Intel“, teks paplušėti, kad būtų panaikinta technologinė spraga.

Tačiau ne tik nešiojamųjų kompiuterių ir išmaniųjų telefonų pramonės sritys peržengia procesorių ribas. Ketvirtosios pramonės revoliucijos metu mes pastebime, kad pramonės šakos, kurios kažkada buvo nepraktiškai nutolusios, pvz., automobilių pažanga, kompiuteriai ir mobilusis ryšys, artėja prie bendros architektūros slenksčio, kur vienas technologinis proveržis gali greitai paspartinti ekonomikos pokyčius tam tikru būdu metais ar mėnesiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()