„Huawei“ galutinai priveikė JAV sankcijos? Pranešama, kad kompanija ruošiasi atsisakyti aukščiausios klasės „P“ ir „Mate“ serijų  ()

Pranešama, kad „Huawei“ vykdo derybas dėl „P“ ir „Mate“ serijos telefonų prekės ženklų pardavimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbama, kad Kinijos technologijų milžinė „Huawei“ pradeda derybas dėl savo „P“ ir „Mate“ serijos išmaniųjų telefonų prekių ženklų pardavimo, rašo „Reuters“.

Straipsnyje buvo cituojami du žmonės, tiesiogiai dirbantys prie šio klausimo, kurie teigė, kad bendrovė vedė derybas su vyriausybės remiamu Šanchajaus investicinių firmų konsorciumu.

„Reuters“ teigė, kad derybos prasidėjo praėjusį rugsėjį, netrukus prieš tai, kai „Huawei“ lapkričio mėnesį patvirtino, kad parduoda savo biudžetinių telefonų ženklą „Honor“. Pasak pranešimo, bendrovė dar neturi priimto galutinio sprendimo, ar ji tikrai parduos telefonų prekės ženklus.

„Huawei“ atstovas neigė šiuos pranešimus, pareikšdamas: „Huawei“ sužinojo, kad sklando nepagrįsti gandai apie galimą mūsų pavyzdinių išmaniųjų telefonų prekės ženklų pardavimą. Šiems gandams nėra jokio pagrindo. „Huawei“ neturi tokio plano. Mes visapusiškai išliekame atsidavę mūsų išmaniųjų telefonų verslui ir toliau teiksime pasaulyje pirmaujančius produktus ir patirtį vartotojams visame pasaulyje“.

 

„Mate“ ir „P“ serijos yra geriausiai parduodami „Huawei“ flagmanų modeliai ir pasirodė populiarūs ne tik Kinijoje, bet ir visame pasaulyje. Juos pardavus bendrovė išvis pasitrauktų iš aukščiausios klasės telefonų rinkos.

Šis žingsnis įvyktų po didėjančio JAV spaudimo, kuris per pastaruosius kelerius metus neleido „Huawei“ telefonams būti plačiai parduodamiems šalyje. JAV nustatytos sankcijos taip pat reiškia, kad nuo 2019 m. pabaigos „Huawei“ telefonai nebegauna „Google“ paslaugų, įskaitant prieigos prie „Google Play“ programų parduotuvės.

 

Nepaisant sankcijų, įmonė ir toliau klestėjo už JAV ribų. Praėjusiais metais „Huawei“ trumpai buvo tapusi telefonų gamintoja Nr. 1, prieš tai praradusi „Samsung“ rinkos dalį ir trečiojo ketvirčio pabaigoje vėl nuslinkusi į antrąją vietą, praneša IDC.

Tačiau apribojimai „Huawei“ pirkti JAV pagamintus komponentus reiškia, kad bendrovė turi nustoti gaminti savo prekės ženklo „Kirin“ lustų rinkinius, kurie maitina jos telefonus. Manoma, kad „Huawei“ greičiausiai kada nors šiais metais pasibaigs „Kirin“ lustų atsargos.

Daugelį „Huawei“ įvestų sankcijų nurodė Donaldo Trumpo administracija, kuri dėl ryšių su Kinijos vyriausybe „Huawei“ laikė grėsme saugumui – ką bendrovė nuolat neigė. Tačiau net ir turint naują prezidentą Baltuosiuose rūmuose, įmonei nėra jokių garantijų, kad JAV pakeis nuomonę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(6)
(6)

Komentarai ()