Kanadoje iškils nepaprasti bokštai, įkvėpti Zaha Hadid dizaino – svaiginantis susiaurėjimas ir panašumas į kukurūzų burbuoles (Foto)  ()

Britų architektų firma „Heatherwick Studio“ pristatė akį traukiančių bokštų porą, suplanuotų Vankuverio mieste, Kanadoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įspūdingiausia bokštų, kiek primenančių kukurūzų burbuoles, dalis susiaurėja tiesiai virš jų pagrindo, suteikdama lengvumo ir trapumo efektą. Pastatuose taip pat gausiai panaudota mediena ir daugybė želdinių.

Pavadinti „1700 Alberni“, dangoraižiai šiek tiek primena Zaha Hadid Aukso pakrantės bokštus ir iškiltų į 105 m ir 117 m aukštį.

Remiantis Vankuverio miesto planavimo programa, pastatuose išsidėstytų daugiau nei 400 gyvenamųjų patalpų, daugelyje kurių būtų privatūs balkonai, prekybos vietos ir restoranai, vaikų priežiūros įstaiga, daugiau nei 500 automobilių ir 524 dviračių stovėjimo vietų.

 

Vizualizacijose matomas medžio, betono ir stiklo panaudojimas bei daugybė žalumos apatiniuose aukštuose, o du gretimus bokštus sujungtų įstiklintas vestibiulis.

„Heatherwick Studio“  bendradarbiaudama su „Bosa Properties“ ir „Kingswood Properties“, šia koncepcija siekia į Vankuverį atnešti naują pasaulinio dizaino meistriškumo lygį, apimančią du lenktus, šviesos pripildytus bokštus ir viešai prieinamą aikštę bendruomenės veiklai.

 

Šiuo metu Vankuverio valdžios institucijos svarsto galimybę suteikti „1700 Alberni“ planavimo ir statybų leidimą. Kol kas nėra žinių, kada planuojama užbaigti projektą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(3)
(17)

Komentarai ()