Čikagoje vėl dega metro bėgiai - kodėl tai būtina ir kodėl dažnai kituose miestuose to nereikia?  (1)

Čikagos kompanija „Metra“ socialiniuose tinkluose vėl parodė degančius bėgius ir per juos riedančius metro traukinius. Aišku, tokios priemonės yra reikalingos norint kovoti su ledu ir sniegu, tačiau Čikaga nėra vienintelis miestas, kuriame žiemos būna šaltos. Kodėl šios priemonės reikalingos ne visada ir ne visur?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-02-04 Čikagoje vėl dega metro bėgiai - kodėl tai būtina ir kodėl dažnai kituose miestuose to nereikia?  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors atrodo kaip nuotraukos iš kokio nelaimingo atsitikimo vietos, iš tikrųjų tai, kas vyskta, yra kontroliuojamas degimas. Šalia metro bėgių yra dujų linijos, kurios leidžia kontroliuoti liepsnas. A-2 jungtyje degantys bėgiai dega kone kiekvieną žiemą, tačiau nesklandumų tai nesukelia. Metro traukiniai rieda per šias liepsnas, o šį vaizdą matantys žmonės skuba jį užfiksuoti savo telefonais.

Tos liepsnos - tai ledo kontrolės priemonė. Apledėję bėgiai patys savaimė gali būti problema, tačiau šiuo atveju nuo sustingimo saugomi iešmai. Tai - judantys mechanizmai, leidžiantys traukiniams pervažiuoti iš vienų bėgių į kitus. A-2 mazge, kurį kasdien kerta apie 350 traukinių, yra visa eilė tokių iešmų ir juos būtina apsaugoti nuo sustingimo, kad eismas vyktų sklandžiai ir saugiai.

 

Tačiau kodėl tokios priemonės nėra taikomos plačiau? Iešmai dega ir kitur, bet ne taip jau dažnai, nors šaltų žiemų pasitaiko tikrai ne tik Čikagoje.

Iš tikrųjų, taip yra dėl to, kad A-2 mazgo iešmai yra labai seni - jie buvo pagaminti dar ketvirtajame praeito amžiaus dešimtmetyje, dar prieš Antrąjį pasaulinį karą. Jie vis dar veikia gerai, tačiau juose lengvai kaupiasi ledas. Be to, šiuos iešmus sunku atitirpdyti įprastomis priemonėmis - daug kur naudojamas karštas oras. Taigi, kadangi iešmai seni, naudojami ir seni jų priežiūros metodai.

 

Tiesa, „Metra“ norėtų pakeisti tuos senus iešmus ne tik dėl jų priežiūros žiemą. Kaskart kam nors sulūžus tenka gaminti detales, nes tų iešmų gamintojo jau seniai nebėra. Be to, jiems sunku pritaikyti šiuolaikinius valdymo mechanizmus. O ir ta liepsnojanti apsauga nuo ledo kasmet reikalauja nemažai priežiūros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(3)
(23)

Komentarai (1)