„Amazon“ pradeda prekių pristatymą elektriniais „Rivian“ furgonais - jau visai greitai tokių keliuose bus labai daug (Video)  ()

2019 metais „Amazon“ investavo į elektromobilių startuolį „Rivian“. Ši kompanija yra matoma kaip būsimas „Tesla“ konkurentas ir yra surinkusi labai daug investicijų. Ir jau turi nemažai užsakymų R1T pikapui ir R1S visureigiui. Tačiau pirmasis „Rivian“ produktas keliuose tikriausiai bus šis furgonas, ant kurio yra tik „Amazon“ logotipai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto prekybos milžinė „Amazon“ nori iki 2040-ųjų tapti CO2-neutralia. Tai - labai ambicingas tikslas ir jam pasiekti reikės nemažai elektromobilių. „Amazon“ įsigijo kiek daugiau nei tūkstantį „Mercedes-Benz“ elektrinių furgonų, tačiau jau kitais metais norėtų turėti 10 tūkstančių specialiai jai sukurtų „Rivian“ furgonų. Iki 2030-ųjų jų skaičius keliuose turėtų pasiekti 100 tūkstančių.

„Amazon“ elektriniai furgonai „Rivian“ inžinierių buvo kuriami vos daugiau nei metus. Per tą laiką sukurtas dizainas, parinktos technologijos, pagamintas prototipas ir prasidėjo bandymai. Ir ne tik - „Amazon“ skelbia, kad Los Andžele „Rivian“ furgonai jau naudojami ir prekių pristatymui. Vis dar vyksta bandymai, tačiau tai vis tiek reiškia, kad „Rivian“ furgonas jau tapo pirmuoju komerciniu kompanijos automobiliu. Ir „Amazon“ jų įsigijo už 4 milijardus dolerių.

 

„Amazon“ teigia, kad į furgono kūrimą buvo įtraukti ir vairuotojai, siekiant užtikrinti geras darbo sąlygas kelyje. Furgonas turi dideles slankiojančias dureles, per kurias lengva įlipti ir išlipti. Visos elektromobilio baterijos yra po grindimis, todėl furgonas turi pakankamai didelį krovinių skyrių.

 

„Amazon“ furgonas dalijasi ta pačia platforma su kitais „Rivian“ automobiliais, tačiau techniniai parametrai nėra skelbiami. R1T ir R1S žada 480-640 km įveikiamą atstumą tarp įkrovimų. Sunku pasakyti, ar „Amazon“ furgonas gali tikėtis tokių rodiklių. Viena vertus, vietos baterijoms čia pakanka, o ir visų varomų ratų krovininiam furgonui nereikia. Kita vertus, galbūt bus bandoma išlaikyti mažesnį mašinos svorį ir kainą.

Pirmieji R1S visureigiai ir R1T pikapai pirkėjus turėtų pasiekti dar šiemet - vasarą apie juos tikriausiai žinosime daug daugiau. Galbūt tuomet bus pasidalinta ir technine informacija apie „Amazon“ furgonus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()