Gudrios „Google Maps“ funkcijos, apie kurias dauguma vartotojų nė nežino: 5 patarimai, padėsiantys žemėlapiais naudotis dar patogiau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-02-09 14:28
Kai kurios funkcijos iš tikro naudingos keliaujant. Tik kai man jų kažkada reikėjo, dar nebuvo implementuotos. Dėl to jau daug laiko naudoju kitą navigacijos programą, kuri iki šiol turi daugiau funkcijų. Google maps turi tik vieną pliusą lyginant su kitu softu, ji gali rodyti kamščius, pagal kitų android telefonų judėjimą gatvėse. Turbūt dėl to, kad ne visi žmonės išjungia nuolatinį lokacijos siuntimą į google serverius.
HardAxe 2021-02-09 17:54
kokią gali rekomenduoti?
conjurer 2021-02-09 18:21
. Ji naudoja openstreet map (arba tomtom, bet tada patys žemėlapiai mokami), ir gal vienintelis minusas, kad kartais gali pamiršti atsinaujinti žemėlapius. Ir jokiu būdu nesijunk lietuvių kalbos, nes nors ten rašoma kad yra lietuvių kalba, ten kalba ne lietuviškai. Pravertę per daug kelionių po europą, ypač kai ten internetas daug kainuodavo. Tada buvo absurdas naudoti google maps, nes jie tada buvo žemėlapių streaminimo programa, o ne atsisiuntimo. Kiti žmonės naudoja kitą softą, ir funkcijų dažnai užtenka. Berods Waze turi tas pačias galimybes (ir veikiančią lietuvių kalbą). Pilnai nerekomenduoju mapsfactornavigator, nes tokio softo yra pilna, ir kiekvienas keliaujantis turi pats išsibandyti kas jam labiau patinka. Šitą pasirinkimą padariau 2015-2016 metais, gali būti kad atsirado kažkas geresnio. Pamenu budapešte labai pravertė vietos išsaugojimo funkcija, kurios tada nebuvo googlemaps. Pripaparkavom ilgoje gatveje, kuri panaši į 10 aplinkinių paralelinių gatvių, ir po 6 valandų pasivaikščiojimo tikrai būtų buvę sunku rasti mašiną, jei ne gps. Taip pat tas vietų išsaugojimas praverčia kai turi krūvą airbnb lokacijų, ir jas išsisaugai. Iš kiekvienos ilgos kelionės turiu po katalogą su visom lokacijom.
bahuriux 2021-02-09 20:08
Aš naudoju HERE veikia ir ofline režimu jei parsisiunti mapus išanksto. Dar niekada nenuvylė. Kalba ir lietuvių k. jei reikia. Rodo kamščius jei pageidauji ir tt.. Tiesiog naudoju kaip navigaciją ir neturiu jokio vargo. Nemokama bet nepastebėjau, kad kištu reklamas. Google map yra sufeilines man daug kartų.
HardAxe 2021-02-10 11:03
esu naudojęs here. Dabar ties google maps apsistojęs. Beje, vienas hackas su google maps: paieškoj neranda pvz "camping place". Bet įvedus kažkokį maršrutą kai ieškau "camping place" palei savo kelią, randa šimtus Tas pušinimas propoguojamų paslaugų kartais erzina Kalbą aš dažniausiai naudoju anglų, dabar švedų įsijungęs, kad kelio nurodymus išmokčiau ir pradėčiau kairę nuo dešinės atskirti
Vanduo 2021-02-28 22:16
Aš Google maps naudoju tik kompiuteryje, nes telefone užkniso jau tos visos reklamos, žemėlapio šokinėjimai ir t.t. Šiaip keliaudamas naudoju TomTom navigacija, tai neturiu problemų. O Andriod'e jau senokai naudoju "Maps.Me" tik prieš keliaujant reikia visada atsisiųsti žemėlapius, tų teritorijų į kurias keliauji.