Po šio sprendimo kaina pramušė lubas: „Tesla“ ką tik nusipirko bitkoinų už 1,5 mlrd. JAV dolerių - už elektromobilius leis atsiskaityti kriptovaliuta  (47)

„Tesla“ ką tik investavo 1,5 milijardo dolerių į bitkoinus ir planuoja priimti mokėjimus kriptovaliuta. Tai nestebina, nes Elonas Muskas socialiniuose tinkluose dažnai komentuoja apie kriptovaliutas, įskaitant „Dogecoin“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-02-09 Po šio sprendimo kaina pramušė lubas: „Tesla“ ką tik nusipirko bitkoinų už 1,5 mlrd. JAV dolerių - už elektromobilius leis atsiskaityti kriptovaliuta  (47)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis Vertybinių popierių ir biržos komisijos duomenimis (SEC), „Tesla“ įsigijo bitkoinų už 1,5 milijardo JAV dolerių. Didžiulė „Tesla“ investicija į bitkoinus paskatino kriptovaliutos kainą šoktelėti 7 proc., pirmą kartą istorijoje perkopiant 43 000 JAV dolerių ribą (šiuo metu, 2021-02-09 jau perkopė 46 000 ribą aut. past.)

Pagal SEC pateiktą bylą, „Tesla“ teigė, galinti „kartkartėmis ar ilgesniam laikui įsigyti ir valdyti skaitmeninį turtą“. Svarbu tai, kad bendrovė taip pat atskleidė, jog planuoja leisti „Tesla“ klientams pirkti automobilius mokant bitkoinais.

Byloje teigiama, kad „skaitmeninis turtas buvo praeityje ir gali būti ateityje labai nepastovus, įskaitant dėl ​​įvairių susijusių rizikų ir neaiškumų“. „Tesla“ vadovas teigė manantis, kad bitkoinas yra labai likvidus.

 

Kaip rašo „Crowdfund Insider“, „Tesla“ nėra vienintelė įmonė, šiuo metu turinti bitkoinų, nors ji gali būti viena stambiausių įmonių, investuojančių tokią didelę sumą pinigų į kriptovaliutą.

„Manau, kad pastebėsime įmonių, norinčių investuoti į bitkoinus dabar, kai „Tesla“ žengė pirmąjį žingsnį“, – sako Ericas Turneris, kriptovaliutų tyrimų ir duomenų įmonės „Messari“ viceprezidentas.

„Dabar viena iš didžiausių kompanijų pasaulyje turi bitkoinų ir, be to, kiekvienas investuotojas, turintis „Tesla“ akcijų (taip pat kaip ir kitų kitų didžiausių JAV įmonių), pajus to poveikį.

 

Elonas Muskas dažnai komentuoja apie kriptovaliutą savo „Twitter“ paskyroje. Neseniai jis padėjo memų įkvėptam „Dogecoin“ pasiekti naujas aukštumas.

Tik prieš savaitę „Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas, pasirodęs išskirtiniame socialiniame tinkle „Clubhouse“, sakė, kad bitkoinas yra „ties riba“, kai plačioji visuomenės dalis jį pripažins perspektyvia valiutos forma.

Didžiulė „Tesla“ investicija ir kompanijos pranešimas, kad ji greičiausiai priims bitkoinų mokėjimus, priartina kriptovaliutą prie plataus naudojimosi ja. Įdomu kaip greitai kitos automobilių kompanijos paseks tokiu „Tesla“ sprendimu?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(7)
(15)

Komentarai (47)