Tyrimas atskleidė, kad bitkoinai per metus suvartoja daugiau elektros nei visa Argentinos valstybė: „Tesla“ tapo piktadariais teršėjais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-02-14 15:26
, pagal kurią jau kelis metus niekas neperka naujų asic įrenginių. Asmeniškai manau kad realus skaičius yra apie 100TWh vien dėl to kad jau ilgai prekyboje yra labai efektyvūs įrenginiai. Beje tai tikrai nėra per metus, nes pažiūrėjus į grafiką, matoma kad būtent šiuo metu yra toks naudojimas, o visi 2020 turėjo mažesnį vidurkį.
emexas 2021-02-14 17:46
Transakciju labai nedaug dar, o jau suvartoja belekiek elektros. Kas butu jeigu BTC transakciju vyktu tiek kiek pvz dolerio transakciju siuo metu vyksta? Tragedija cia realiai. Tikiuosi vyriausybes atskreips demesi i sita "ateities technologija" ir uzrauks greitai. Kitu atveju bus daug zalos ne tik finansu rinkoms, bet ir ekosistemai
immortallt 2021-02-14 17:48
Paprastumo dėlei imkime tik JAV. Daugiausia Tesla yra Kalifornijoje - anglių 3%, Atsinaujinantys 39%+9% atominė. Florida - 75+% dujos, apie 10% anglis. Washington - apie 70% hidroenergija, apie 10% anglis Texas 20% anglis, 47% dujos, like 33% vėjas, atominė ir saulė. New Jersey 95% pagamina iš atominės ir dujų. Tingiu visas valstijas tau ieškoti ir surašinėti, bet Top5 valstijos kur daugiausia Teslų registruota, ir anglis nesiekia 20%. Ir net jei tik anglis būtų naudojama Tesla krovimui, vis tiek tai švariau nei dyzelis. Ai, labai tarši elektromobilių gamyba? Jo, kai į palyginimą ima, kad automobilis tarnaus tik 120k km ar mažiau, tada taršesnis. Prikiši kobaltą? Kobaltą naudoja ir VDV kurui gaminti, sieros šalinimui. Tik va būtent jie nesibodi pirkti iš vaikų darbo jėgą išnaudojančių kasyklų, nes niekas perdirbėjų dėl to nespaudžia, Prikiši, kaip taršiai litį kasą Kinijoje? Kinijoje ličio 10% išgauna ir Tesla jo nemato, nebent pagamintos Kinijoje Teslos. Aiškinsi, kad akumuliatoriai neperdirbami? Pirmiausia, kol kas nėra ko perdirbti, visi akumuliatoriai sugaudomi rinkoje, išrenkami ir panaudojami kitiems projektams. Ir taip dar bus mažiausiai 10 metų. Tame tarpe ir Lietuvoje. Taip, Tesla neišskiria rožių kvapą kol viskas pagaminama, bet niekas nebus visiškai nulinės emisijos, galime kalbėti apie santykinai mažesnę taršą. Ir jei perėjus ant pilnai elektromobilių gamybos po 5-10 metų didžioji dalis žaliavų elektromobilių gamyboje bus perdirbtos, atsisakyta kuro naudojimo, elektra pataps žalia, tada žiūrint pagal taršą elektromobilis bus mažesnės taršos nei VDV po kokių 30-40 k km. O automobiliai, ypač brangesnieji, nuvažiuoja ir po 500k km. Tie patys taip mėgstami BMW ar Audi į Lietuvą be 400k km (dėvėti) neatvažiuoja. Tuo tarpu elektromobiliai greičiausiai eis prie to, kad tarnaus ne 200k ar 400k km, bet bent 1kk km, ar 2kk km.
immortallt 2021-02-14 17:49
Daugiau nei viso pasaulio elektros paklausa. Ir čia ne tik žalos finansų rinkai būtų ar ekosistemai, elektros tiekimas taptų iš esmės apribotas. Labai stipriai brangtų elektra, greičiausiai sudėtų tada galios mokesčius didelius. Pvz. turi įvadą 10 kW - moki 100€, nesvarbu, kiek elektros naudoji.
vazzy 2021-02-14 18:01
Energy source Share of total Fossil fuels (total) 62.6% Natural Gas 38.4% Coal 23.4% Nuclear 19.6% Renewables (total) 17.6% taigi bendrai JAV netarši energija sudaro tik 36,5% (Renewables ir Nuclear), o 63.5% energijos pagaminama iš taršaus kuro.
immortallt 2021-02-14 18:51
Jis sakė, kad anglis yra pagrindinis kuras. Aš sakau ne anglis. Tada galime pereiti į kitą etapą, ne vienodai JAV elektromobiliai paplitę. Galų gale galime pakalbėti ir apie efektyvumą iš kuro išgaunant elektrą ar efektyvumą išvalant teršalus (dujų atvejų apart CO2 praktiškai nieko nėra).
conjurer 2021-02-14 22:05
Daugiausiai BTC yra kasama kinijoje, ir kinijoje prekiauti BTC yra nelegalu.
emexas 2021-02-14 23:21
BTC gali naudoti kad ir 100% energijos is atsinaujinanciu istekliu, bet tai nebus privalumas. Elektra nera lokali. Jeigu viename gale kazkas vartoja "zalia" energija, kitame gale kazkas tures vartoti "nesvaria" energija. Lygiai tas pats su elektromobiliais, nera jie tokie ekologiski kaip atrodo. Bet elektromobiliai turi labai dideli privaluma pries VDV - jie "isnesa" tarsa is miestu t.y., i musu plaucius patenka zenkliai maziau visokio brudo. Kaip ten bebutu, tokios energijos sanaudos BTC palaikymui yra neadekvacios, nera tame jokio tvarumo ir akivaizdziai turetu buti aisku kad sita kripto-valiuta reiktu laidoti vien del sio fakto, net neziurint i visus kitus minusus. O Kinija daro gudriai. Savo finansu sistema saugo nuo tokiu partizaniniu ponzi schemu, bet tuo paciu konvertuoja elektra ir "hardware" i dolerius. Eksportuoja finasines paslaugas teoriskai
immortallt 2021-02-14 23:28
conjurer, pats čia ir rankiojiesi ką nori. Aš sakau, kad argumentas apie anglį tavo iš piršto laužtas, nes pagrindinėse šalyse, kur Tesla yra daugiausia, anglies nėra ar beveik nėra. Ir ne, aš nieko čia nekraipau, nes JAV nėra vienos elektros rinkos, dauugmoje valstijų yra dar atskirų elektros sistemų, o bendros JAV elektros sistemos nėra. Čia tarp kitko. Ir elektromobiliai keičia VDV automobilius, elektromobiliai efektyvesni ir mažina energijos sąnaudas kartais. Bitcoin konkuruoja neva su piniginėmis transakcijomis. O čia jau Bitcoin yra šimtais kartų mažiau efektyvus. Tik pakeitimas į žalią elektrą, bet didinant energijos sąnaudas kartais - nėra tvarus sprendimas. Ypač kai realiai ta elektra naudojama tam, kad sukurti nieko vertus ir niekuo nenaudingus duomenų masyvus. Kodėl? Nes atsirado kritinė masė tikinčių, kad kažkieno paliktas šūdas yra aukso vertės. Ateina, kas pirštu beda ir rėkia dar garsiau, kad čia auksas, ir puola visi šūdą už dar brangiau pirkti. Ir net nesusimąstot, tikit kad čia gerai, kad čia kažkuo unikalu ar naudinga, bet vienintelis teoriškai naudingas dalykas - anonimiškumas. Bet geras jis mažai, nes tas pats anonimiškumas padeda plauti pinigus, vykdyti nelegalią veiklą, finansuoti terorizmą. Tai dabar sakysi, kad kriptovaliuta yra fiziškai neapribota, kiek transakcijų gali įvykdyti per sekundę? Na ir dabar jau sakai, kad augant transakcijų skaičiui neaugs energijos sąnaudos?
conjurer 2021-02-15 03:15
Turiu teoriją kad jie tai daro netyčia. Visų pirma minerių gamintojai parduoda tik mažą dalį į kitų šalių rinkas, nes tokiuose rėžimuose, ir versle visada yra blato sistema. O antra, patys kinai turbūt uždraudė kriptovaliutas, nes jos gali atnešti per daug laisvės. Na bet eilinis kinas, turintis įrenginį, išsikeičia BTC persikonvertuoja į USD per vpn, nusiperka daug nieko iš savo ebay parduotuvės, ir va išsigrynino. Bet kuriuo atveju turbūt jiems naudinga laikyti uždraudus, nes įplaukos iš kripto turi paliesti kitas valiutas tiesiogiai. Ir čia jau gaunasi BTC plovimas į pinigus.
immortallt 2021-02-15 11:58
conjurer, minina ten, kur pigiausia elektra, žalumas niekam nerūpi. Niekur nesakiau, kad BTC reikia uždrausti. Sakau, tik kad nesąmonė ir tikintys nerealia BTC ateitimi, ar kaip išstums dolerį yra geriausiu atveju suklaidinti naivuoliai bei viskas baigsis sprogimu ir pinigų praradimu. Anonimiškumo gerumas yra ribotas... Pvz. kai Rusijos oligarchai plauna pinigus iš Rusijos į vakarus, čia gerai ir blogai? Jei tai Putino oponentai, kaip ir gerai. O jei Putino rėžimas, kuris finansuoja ISIS ar Sirijoje žudymus? Taip, tokių pinigų panašu praėjo ir pro Estija bent jau, berods po to į Vokietiją ėjo, nepamenu, gal ir JAV praėjo. Ne visi jo norintys užsiima nelegalia veikla, bet neužsiimantiems nelegalia veikla, anonimiškumas nėra būtinas. Apie Kiniją ir pan., kur diktatūra yra, tai kita kalba, sudėtingesnė. Bet kaip ir sakiau, ką parodė ankstesnė srautų analizė, būtent išaugo centrinės sistemos nevykdančių pinigų plovimo prevencijų ypač didelis pinigų augimas į BTC ir kitas kriptovaliutas. Sakai brazilai, rusai ir nigeriečiai praturtėjo ir slepia pinigus nuo savo valdžios? Nu omeny ten dešimtimis milijonų ar šimtais milijonų US$ atitikmens srautai. Piniginėje vykdomos transakcijos - tai kokia BTC nauda lieka? Turėk banko sąskaitą, transakcijas atliks banko sąskaitoje. Jei piniginėje transakcijas darai, tai BTC pateisinimas kaip transakcijos priemonė tampa "Big pile of BS". O teiginys, kad tai skaitmeninis auksas dar didesnis "pile of BS". Niekas vis dar nesugebėjo įvardinti, tai visgi kokia kriptovaliutos vertė - transakcijos jau atmetėme. Virtualus auksas - tai vėlgi, nulinės vertės, nes nei informacija pati vertinga, nei technologija tau priklauso, nei turi meninę ar dar kokią nors vertę. Ribotas išteklius - irgi netiesa, kriptovaliutų prikepti gali kiek nori, realiai net tuo pačiu pavadinimu gali kepti, kas uždraus Pervedimų bus atliekama tiek pat - tai kitaip sakant, išauginti pervedimų skaičiaus net teoriškai neįmanoma. Tik per pinigines, kurios iš esmės yra excel dokumentas ir iš kur tavo BTC lengviau pavogti nei iš kūdikio saldainį.
Audrius 2021-02-15 13:14
...talk is cheap, my friend. Davai lazinames is 1 BTC (arba tuomentines BTC vertes pasirinkta valiuta)-tu statai, kad BTC burbulas bliuks ir jis bus vertas 0 arba artimas 0, o as statau, kad BTC ir kripto bendrai taps nauja visur pripazystama turto klase. Kad isviangt rinkos psichoziu tiek i virsu tiek i apacia siulau pasiimt pvz 6 metu laikotarpi. Mano pozicija tokia, kad per 6 metai nuo dabar imtinai BTC market cap virsys dabartine aukso market cap (10trilijonu USD) ir tokia isliks bent 6 menesius. O tavo, kad BTC kaina 6 metai nuo dabar bent 6 men laikotarpi turi buti zemesne nei 1000 USD. Ka manai? Kazka kita gali pasirinkt. Nurodytos kainos, nurodyta laikotarpi turi buti 5 didziausiuose btc birzose. Detales galima suderint veliau. Aisku, viska darom per notara. Deal? Paaiskes kas teisus, o kas ne. As pasiruoses ne tik kalbet, bet ir pinigus statyt.
conjurer 2021-02-15 13:23
.
Audrius 2021-02-15 14:42
Parasiau, kad ne 0, o pvz btc kaina krenta zemiau 1000 usd ir laikosi bent 6 men ar kazkas tokio. O pripazinimas butu 6 men virs aukso market cap. Mintis yra ta, kad p**delint kekvienas gudrus, bet kai ateina laikas det pinigus, staiga visu uodegos tarp koju.
conjurer 2021-02-15 15:02
Aš norėčiau lažintis iš 420 cannabis coin, kad BTC vertė nukris žemiau 20k eurų iki balandžio mėnesio. Jei tinka, sukuriam temą kitur, nurodom abiejų walletus. Per block explorerį kiti galės pamatyti ar pervedimas įvyko. Tavo pasiūlytos lažybos labai nerealios, ir gali trukti daug laiko.
Audrius 2021-02-15 15:21
Lazintis, kad BTC vertė nukris žemiau 20k eurų iki balandžio mėnesio-skamba labai rizikingai (tau), bet jei nori-davai. Ir davai patikslinam ka tai reiskia kainos nukritimas zemiau 20k eur. T.y. 1 BTC kaina turi buti zemesne nei 20k eur bent jau dvi savaites ir tokia kaina turi buti minimum 3 didziausiuose crypto birzose, Kraken, Binance ir Bitstamp. Tik davai is normalesnes sumos, bent 1000 eur. Laimejimas ismokamas laimetojo pasirinkta crypto valiuta. Deal?
conjurer 2021-02-15 15:36
, nes turiu kelis tūkstančius atliekamų. Ir nenoriu didinti sumos, nes nenoriu iš to praturtėti, tiesiog noriu lažintis "for fun". 420 CANN tiesiog simbolinė suma. Be to labai nekenčiu lažybų verslo lietuvoje, ir mūsų lažybos galėtų juos pilnai apeiti, bei leisti mums išlikti gana anonimiškiems.
Audrius 2021-02-15 15:42
Faktas, kad cia viskas for fun, kitu atveju pasirasinetumem sutartis. Ir ok, jei praleimesiu-gausi savo CANN, bet jei as laimeniu, man pervesk BTC ir ne 4 EUR vertes, o tada bent 100 eur. Ta prasme, jei as pralaimiu-tau pervedu CANN uz 100 EUR (jei tas isvis imanoma, nesu as apie CANN girdejes. Jei neimanoma-BTC pervesiu). Jei as laimesiu, tu man pervesi 100 EUR vertes BTC. Taip kad, nesvarbu ar kaina kils ar kris, suma fiksuojam eur. Jei tinka-tada deal. Balandzio 1, papinginam sita komentara ir ziuresim, kas laikosi zodzio, o kas ne
conjurer 2021-02-15 16:08
, kuris rodo vidurkį. Gegužės mėnesio pirmą dieną paaiškėja kas laimi. Jei tinka, sukursiu naują temą, pateiksiu savo wallet. Beje CANN renkuosi dėl to kad jo blockchain daug mažesnis, ir nėra sunku susisinchronizuoti nuo nulio. BTC berods reikia virš 500GB, kai CANN apie 6GB. Per keityklų wallet'us manau neverta žaisti.
Audrius 2021-02-15 16:18
Deal! O kaip tau sinchronizuot full naud'a? Parsisiusk pvz "mycelium wallet" (yra ir android ir apple), nemokamas. Pasidaryk backup ir prie receive matysi savo BTC adresa. Viskas uztruks 3min.