Nauji „Windows 10“ naujinimai privers ne vieną rautis plaukus: gresia sugadintos programos ir net „mėlynasis mirties ekranas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ihouser 2021-02-15 16:14
Kada pagaliau vartotojai pasimokys? MS taip stengiasi, kad jie pereitu prie Linux, bet tie mazochistai užsispyrę nenori nieko keisti.
Benediktas 2021-02-15 17:53
Linuxams dar reikia padirbeti su UI UX.
conjurer 2021-02-15 20:08
Jokia kita OS neturi tiek žaidimų. Microsoft tame turi monopolį nuo DOS laikų.
bat0nas 2021-02-16 02:12
Ne MS stengiasi, kad vartotojai pereitų prie Linux. O Linux OS'ų ir turinio kūrėjai nesistengia*, kad vartotojai pas juos ateitų. *Nesikabinėkite prie žodžio. Visi žinom situaciją.
bat0nas 2021-02-16 02:24
Kaip kam. Neskaitant fakto, kad W10 yra visokeriopai tobulesnė OS už W7, mane labiausiai žavi W10 paprastumo ir senos kartos Win OS sandbox'o kombinacija. Kad ir pvz nustatymai: Settings vs. Control Panel.. ką nori, tą naudoji.
conjurer 2021-02-16 02:41
Kad linux programuotojams dažnai nesvarbu tas eilinis vartotojas. Nemaža dalis už tai gauna pinigus, ir daro tai ką jo kompanija nori išspausti iš linux. Kiti savanoriai tiesiog daro tai kas jiems patinka ir nesigilina į visumą. Na savotiška anarchija. Dėl to wayland vis dar nėra standartas. Bet užtenka žmonių, kad palaikyti salyginai modernią OS, tam tikrom prasmėm lenkiančia windows, kitoms atsiliekančią. O turinio kūrėjai šiuo metu papildomai investuoja laiko į linux, ir pagrinde macOS. Tai yra dėl to kad frameworkai su kuriais jie dirba, supaprastina perkėlimą į kitas architektūras. Taip win10 yra geresnių dalykų nei windows 7. Man ypač patinka kad failų kopijavimas beveik sutvarkytas. Task manageris irgi beveik padorus (buvo taskų su kuriais nesusitvarko, neužlipa virš pakibusio lango). Beje naujas settings interfeisas labai glitchina. Net tame kalendoriuje, kur prie laikrodžio, negaliu mėnesiu keisti. Gal čia reta problema, bet win7 geriau atlaikydavo 2 mėnesius uptime.
infoguru 2021-02-16 09:09
Ane? Windows UI/UX kaip buvo taip ir liko tragedija dar nuo 3.11 - 95-ųjų laikų. Iki dabartinio Gnome Desktop paprastumo metų metais dar plaukti... Vienintelis normalus Win pritaikymas - tai geimingui, kai ikonos ant desktopo, užtenka double click ir daugiau po UI klaidžioti nėra reikalo.
infoguru 2021-02-16 09:44
Čia apie mobilius (71.93% android market share), apie super-kompiterius (100% Linux) ar apie weba (71.8% Unix/Linux market share) kalbam? Prieš rinkdamas adresą http://www.technologijos.lt pagalvok ant ko jis sukasi... Linux kūrėjai neturi galimybių (nes švietimo įstaigos ir valdžios institucijos pasodintos ant M$ adatos) ir nemato reikalo pushinti desktopą, nes ir taip yra ką veikti (žr. aukščiau). Kam reikia - tas pasiima barbone PC, sutaupo kelias dešimtis eurų susideda tą Linux based desktopą ir jis puikiai veikia - eiliniams useriams (browser+document) jo per akis (išskyrus geimerius), o kam nereikia ar neturi kur dėti pinigų - susimoka už Win licenciją pirkdami PC ir tiek žinių. Kalbant apie "M$ stegiasi dėl vartotojų" tai puikus pvz yra mobili rinka kur M$ net turėdamas didžiulį distributorių tinklą ir kalną cash'o nesugebėjo prasimušti, nes reikėjo kažką prieš-pastatyti Apple ir Google. Deja, bet teko tėkštis veidu į purvą ir persiorientuoti į cloud servisus kol dar Amazonas, IBM, Googlas ir kt. visko eilinį sykį nenunešė iš panosės.... o savo Desktopinėj rinkoje sėdi vien dėl to, kad ten įlindo pirmas, (o ne todėl, kad buvo ar yra pats geriausias), Office formatų išplitimo ir krūvos begemotų tokių kaip Adobe, Autodesk nepaslankumo ar nematymo finansinio poreikio portinti savo softus į kitas OS.
conjurer 2021-02-16 11:43
Ne todėl kad įlindo pirmas į rinką, o todėl kad palindo po IBM sparneliu. 80s pradžioje vyko kova tarp mikrokompiuterių gamintojų. Visi siūlė įvairiausius sprendimus, su įvairiais procesoriais, ir jiems pritaikytais BASIC'ais. IBM laimėjo šitą kovą, ir taip išpopuliarino x86 architektūrą ir DOS operacinę sistemą, nes tai buvo platformos dalys. Kai visi pradėjo kopijuoti šią platformą, nebuvo alternatyvų. Linux atsirado tik po 10 metų, o unix niekada nebuvo desktop OS.
Shinigami 2021-02-16 12:37
Nekenčiu Settings. Nekenčiu pastovaus M$ vartotojo kišimo (ypač kai naujame kompiuteryje iškarto prijungi internetą ir nuo tada net neleidžia sukurti lokalų vartotoją). Nekenčiu M$ vartotojo, nes jo veikimui reikalauja mobilaus telefono numerio, nes kitaip užblokuoja vartotoją.
conjurer 2021-02-16 14:08
Dėl to visada atjungiu tinklą instaliacijos metu. Kiek testavausi Server 2019 versijoje galima šitą žingsnį apeiti be laido atjungimo. Windows 10 yra tiesiog spyware apsimetantis operacine sistema.
HardAxe 2021-02-16 14:37
tikrai neteigiu, kad win10 prastesni už win7 ar winXP... bet kai reikia nustatyti pvz fiksuotą IP kartą į kelis mėnesius, tai paskutiniu metu užtrunka susirasti kur viskas nukišta...
Benediktas 2021-02-16 14:58
Kai paziuri i Gnome ar KDE UI, tai atrodo 10 metų atsilieką. KDE paskutiniu metu dideli progresa daro. Gali customizinti, bet 99% žmonių to nedarys. Marginai, paddingai, kompozicija turinio UI tikrai nėra kompaktiška ir graži. Kaip koki Golfa GTI lyginti su Maserati. Varikliai abieju galingi, bet salono interjeras labai skiriasi. Vienintelės Elementary OS intyerface estetiškai atrodo.
conjurer 2021-02-16 15:39
Technologiškai jie tikrai geresni. Bet čia tie windows, iš kurių nereikia tikėtis daugiau nei desktopo. Ir jis geras būna tik tada kai instaliuoji shutup10, ir išjungi visą nereikalingą šlamštą. Kita vertus instaliavus naują debian, turi padorų dekstop be jokios papildomos konfigūracijos, ir spyware šalinimo.
bat0nas 2021-02-16 19:50
Na tai dar pavardink kokių nors didelių skaičių. Nuo to Linux nei per plauka nepasidarys labiau Desktop OS nei yra dabar. Nebent norėjai pasakyti, kad Windows gaidys, nes šios OS nėra mobiliuose telefonuose, serveriuose ir superkompiuteriuose. Rimtai? PS: Linux naudoju ir ne vieną instaliaciją. Čia jei kiltų noras moralizuoti
bat0nas 2021-02-16 19:51
bat0nas 2021-02-16 19:55
Na tai naudok OS, kur OS kūrėjas nekiša jokio vartotojo. Galima pagalvoti, kad koks Ubuntu nesiūlo susieti savo Google, Office 365 ar pan. paskyras su savo OS'u (Gnome jei konkrečiai). Man reikia, kad aš nejausčiau didelio skirtumo tarp mano naudojamos įrangos (PC, planšetė, telefonas, televizorius, kitos OS PC). Nelabai įsivaizduoju, kaip tai pasiekti nesinaudojant bendra paskyrra tarp visų įrenginių. Masturbuotis su atskirais servisais kaip DropBox? Failus tarp įrenginių su WeTransfer siuntinėti?
Benediktas 2021-02-16 20:00
Nebutinai, tik norejau pasakyti, kad nesu nusiteikes pries Linux. Aš labiau už Linux, nei už bet kuria kita OS. Tiesiog OS turi būti ir Eyecandy, be to, kad ir funkcionali. Programuotojai, net neįsivaizduoja, kiek tai turi įtakos Linuxų populiarumui, nes 99% žmonių neprogramuotojai ir nežino, kas ta CLI yra.
Paramotoras 2021-02-17 00:25
Win10 ir suknistas androidas nt china clean be prievartini uaccountu net nepasileidzia. Zakalebeli. Noriu lokalaus mano o ne kazkieno admonistruojamo irenginio.
HardAxe 2021-02-17 09:47
na linux yra cool. (Turiu namie ne vieną skirtingo pajėgumo įrenginį, kuriame pats linux OS instaliavau. Neskaitau visokių gatavų produktų ar androidų). Bet kai reikia linux naudoti kaip desktopą pastoviai susiduriu su kokia problema, kuri yra tik toj versijoj ir aktuali tik mano pc konfigūracijai. Kad viskas veiktų 100% sklandžiai beveik nebūdavo. Su windosais iš tos pusės paprasčiau. OS-HW sąsaja beveik visada veikia puikiai, būna labiau atsitiktinių stabilumo problemų ar užknisančių priverstinių updat`ų. Bet kasdieniniam web paskaitymui ir žaidimo pasileidimui aš mieliau naudoju windowsus.