Artėjame prie masinio apsiginklavimo? Ši žinia daug kam kels šiurpą - su 3D spausdintuvais ir už juokingą kainą jau galima pasigaminti pusiau automatinį ginklą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2021-02-21 10:49
Na, pasigaminti kažką šaunantį nėra labai sudėtinga ir be to 3D. Pamenu vaikystėje buvo lengva gauti vadinamų statybinių šovinių.Taigi viena problema yra vamzdis, kurį gatavą gauti buvo sunkoka, reikėdavo tekinti. Nedidelės tekinimo staklytės skelbimuose kainuoja apie 500 eur, taigi vamzdį pasidarysi gana nesunkiai ir nereikės didelių tekinimo įgūdžių. O toliau tai šaltkalviškos fantazijos. Vietoj kulkos šratą suvynioji į laikraštį, įkiši į vamzdį, įdedi šovinį ir pykšt pokšt. Norint šaudyti rimčiau reikia kad ir mažo kalibro šovinio ir rimčiau pagaminto vanzdžio. Kas norėdavo senais laikais tokių žaislų prisigamindavo, nes šovinių buvo nesunku kur nors nukosėti.
kukulis4 2021-02-21 23:46
Issitekint sautuvui vamzdi reikia sugebet. Reiskias kiekvienas nepasigamins. O tie, kurie per durni sautuvui, greiciau apsivynios aplink spindeli, negu kanors issitekins. O atsispausdint paruosta ginkla gabumu nereikia.
gytis13 2021-02-22 09:58
Man atrodo esminis klausimas čia ar 3D spausdintuvas gali pagaminti šautuvo vamzdį? Čia viskas suplakama į vieną, kad galima pagaminti visas detales išskyrus spyruokles ir vamzdį tai manęs nestebina. Tai aišku didelis palengvinimas gaminant ginklą bet visgi ginkas šaudyt skirtas
kukulis4 2021-02-22 11:01
Gali pagaminti toki, kuris atlaikys viena ar du suvius, o gali ir visus penkis.
T 2021-02-22 11:28
Vyresnio amžiaus žmonės prisimena TSRS laikus kai labai griežtai buvo reglamentuojamas ginklų turėjimas, tikliau sakant jie praktiškai buvo draudžiami. Kai pastebiu ginklus dažniausiai turi žmonės kurie darbe dirba su ginklais (policininkai, kariškiai) ar visokie keistuoliai. Kaip supratau pokaryje buvo labai patogu ginklo ... neturėti. Kas dėl vamzdzio tai jo diametras turi atitikti šovinių diametrą ir viduje turi būti sriegis, gal spasdintuvai tai jau padaro. Dar nereikia užmiršti apie šovinių pasigaminimą, kuriuose turi būti parako ir jie irgi turi būti tiklūs.
HardAxe 2021-02-22 12:00
Graižtvos tikrai nemėginčiau spausdinti. Neverta net prasidėti, vien greičio skirtumai tarp šūvių bus pakankamai išmėtyti, kad įsukimas neturėtų prasmės. Gaminant kažką šaudančio tikrai verta pasiieškoti vamzdžio gabalo. Nebent ginklo reikia prašyti parūkyti tamsiam kampe pagavus auką per metrą, tada nelabai yra skirtumas kuria kryptim šaus. Gali gal beveik viską atspausdinti šiais laikais, bet kai kurie dalykai bus grynai proof of concept, jeigu nori veikiančio ginklo paprasčiau bus nusipirkti kelias metalines dalis ir atsispausdinti likusias. .lr kalibrui turėtų tikti 5.5 kalibro pneumatikos vamzdis. 12 kalibrui - santechnikos skyrius. 9x19 - nežinau. Tubūt paprsačiausia būtų pragręžti dujinį ginklą norint kažko veikiančio su minimaliom laiko sąnaudom. Šovinių pats turbūt nesigaminsi. Bent man galvoje susidaręs toks jausmas, kad esant poreikiui vienokio ar kitokio kalibro šovinių ribotą kiekį gali gauti. Isineši iš šaudyklos, ar pan. Jei jau labai reikės gal koks medžiotojas suveiks kapsulių/parako. Dabar dėl tų draudimų. Šalyse kur palaida bala su ginklais yra lengviau gauti detalių ir šaudmenų pogrindiniam pasauliui. Banditai labai retai naudoja legalų ginklą nusikaltimam, bet mūsų regione bendrai įgūdžių ir šaudmenų prieinamumas daug mažesnis, todėl situacija šitoj srity geresnė nei už balos. Pas juos kiekvienas norintis (gal pusėje valstijų) žino kaip naudotis ginklais. Tuo tarpu pas mus... https://www.delfi.lt/multimedija/jie-tu ... d=85266347 Man tas griežtas reguliavimas - lyg ir pliusas. Esu labai patenkintas Lietuvos poziciją ginklų atžvilgiu, pakankamai griežta, kad nebūtų daug problemų, bet esant poreikiui gali ginkluotis be didelio galvos skausmo. Ką norėčiau pridėti, tai gerokai griežtesniį mežiotojų ir brakonierių reguliavimą. Tiksliau baudas už pažeidimus.
kukulis4 2021-02-22 12:40
Keletas momentu: * atspausdint vamzdi tinkama 9x19 tikrai imanoma, bet spausdintu ginklu pasitikeciau tik tiek, kad jis issaus karta ar du ir pataikys i taikini is keliu metru atstumo. Ne daugiau. Taciau to pakanka, kad kazkas negalvojantis pridarytu nepataisomos zalos. * 'Graistva' tikrai galima atspausdint, bet primygtinai rekomenduociau to nedaryt. Jeigu jau kamnors saus i galva durna mintis spausdintis ginkla, tai geriau lygiu vamzdziu. Mazesne tikimybe nusiplest rankas ar snuki. * Del ginklu reguliavomo LT, as irgi patenkintas situacija, ir realiai matau, kad ta kontrole yra ir veikia. Tevukas siek tiek domisi ginklais (ne medziotojas), turi kelis egzempliorius. Kelis kartus per metus atvyksta policija, patikrina ginklus, patikrina leidimus, patikrina kaip jie laikomi ir viskas. Jokiu problemu.
HardAxe 2021-02-22 13:48
Kaip ir sakau, su tuo spaudinimu tai problema tik pakankamai protingo atspausdinti ir pakankamai durno naudoti vartotojo. Kad retai pasitaikys realybėj, Lietuvoj. Nebent kokie paaugliai nuspręs pažaisti ir prisižais. Realiai blogiem reikalam pigiau/efektyviau/įtikinamiau būtų gręžti: https://www.skelbiu.lt/skelbimai/dujini ... 21185.html Man būtų įdomu atsispausdinti kas ten tokio sukurta, nuvažiuoti į šaudyklą ir išbandyti. Aišku saugiu atstumu, su nuotoliniu paleidimu. Vien iš principo, kad pažiūrėt kas lieka po šūvio. Lietuvoj gal surizikuočiau, bet užsienyje neprasidėsiu. O savigynai - intelekto nesužalotas veidelis su kirviu rankoj suveiktų daug geriau už intelektualą su vinchesteriu. Jeigu intelektualus tipelis išsitrauks kažkokį spausdintą raudono plastiko ginklą... Nedrįstu vertinti rezultato