Kiti namai taip nesugeba: parodė, kaip „Tesla“ saulės stogas automatiškai sniegą priverčia slysti (Video)  ()

Naujame vaizdo įraše parodyta, kaip „Tesla Solar Roof“ automatiškai priverčia sniegą slinkti nuo jo, kad galėtų toliau gaminti elektrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saulės stogas yra „Tesla“ sprendimas panaudoti saulės energiją naujuose namuose ar namuose, kuriems reikia naujo stogo.

Namų savininkai, kuriems netrukus reikės naujo stogo, paprastai nenori montuoti ant stogo esančių saulės kolektorių, nes juos reikės nuimti keičiant stogą.

Norėdami ištaisyti padėtį, „Tesla“ suprojektavo unikalias stogo čerpes su įmontuotais saulės elementais, todėl tai yra ilgalaikis ir elektros energiją gaminantis stogo dangos produktas.

Po kelių vėlavimų išbandyti gaminio ilgaamžiškumą, sumažinti išlaidas ir pagerinti montavimo laiką, „Tesla“ per pastaruosius metus pradėjo diegti saulės stogo įrenginius.

Neseniai „Tesla“ beveik padvigubino „Solar Roof“ diegimą, o generalinis direktorius Elonas Muskas sakė, kad tai yra sekantis „Tesla“ „žudikas“.

„Tesla“ saulės stogas sniege

 

Iš pradžių „Tesla“ saulės stogai buvo dengiami tokiose vietovėse kaip Kalifornija ir Florida, kur sniego pasitaiko retai, tačiau dabar, kai „Tesla“ saulės stogai populiarėja, daugiau jų pastebima šiaurinėse vietovėse, kur ant saulės stogų sniegas bus įprastas reiškinys.

Žmonės kartais galvoja, kad saulės stogai vertingi tik tose vietose, kur daug saulės. Saulės energijos sistemos iš tiesų gamina daugiau energijos tuose regionuose, kur daugiau saulės, tačiau jos gerai veikia ir mažiau saulėtose vietose.

Saulės stogas netgi gamina šiek tiek energijos esant dideliam debesuotui, nes fotonai vis tiek prasiskverbs, bet jeigu jūsų saulės energijos sistema bus padengta sniegu, ji negeneruos energijos. Bet tai nereiškia, kad saulės stogas žiemą nėra naudingas.

Saulės elementai gamina šiek tiek šilumos, kuri gali padėti sniegui ištirpti arba greičiau nuslysti nuo stogo. Taip veikia ir „Tesla“ saulės stogas.

 

Naujasis „Tesla“ saulės stogo savininkas Viskonsine Jasonas Lassenas pasidalino vaizdo įrašu apie savo stogą su sniegu ir be jo:

Kaip matote, nors sniegas trumpam susikaupė, jis nuslydo nuo „Tesla“ saulės stogo, o kaimyniniai namai dar turėjo snieguotus stogus.

Įdomu tai, kad jis gana tolygiai nuslydo nuo stogo, nepaisant to, kad kai kuriose čerpėse yra įdėti saulės elementai, o kai kuriose nėra.

Anksčiau „Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas netgi svarstė galimybę įdiegti šildymo tinklą, kuris automatiškai ištirpintų sniegą ir ledą nuo saulės stogo, kad būtų išvengta energijos gamybos sutrikimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(5)
(6)

Komentarai ()