Bitkoinas jau sudaro dešimtadalį viso per žmonijos istoriją iškasto aukso vertės: kur slypi kriptovaliutos vertė ir kokia jos ateitis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Misteris 2021-03-03 08:48
Kriptovaliutos vertė prilygsta bezdalo vertei.Ji skirta lavonams,todėl žodyje yra šaknis KRIPTO.
Audrius 2021-03-03 09:38
"Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) mokslo ir inovacijų prorektorius prof. habil. dr. Antanas Čenys" dar ilgesnio titulo musu "prorektorius prof. habil. dr." negalejo susigalvot? Ir aisku, kaip ir visi tokie tituluoti, BTC jis nesupranta. Peza nesamones apie energijos suvartojima, aiskiai nesupranta kas yra "final settlement" ir t.t. Galima pasidziaugti bent tiek, kad skirtingai nei interneta faxo masinai prilygines Rubini, sitas "prorektorius prof. habil. dr." bent pripazysta, kad BTC tapo nauja turto klase, kuri niekur nedings. Kazkada gal net supras kodel taip yra.
immortallt 2021-03-03 10:42
Nauja turto klasė - ne nauja, eina kartu prie tulpių svogūnėlių, dotcom ir pan.
HardAxe 2021-03-03 10:54
Aš vienas iš tų, kurie supranta technologijas, bet nesuprantančių krypto vertės Bet tokius kaip aš galima palyginti su aborigienais pamačiusiais popierinius pinigus. Kaip ir kodėl tai veikia - aišku. Bet pasitikėjimo nekelia. Ir šiiap pinigai gali būti USD gali būt VEF.
Audrius 2021-03-03 11:02
Tulpiu svoguneliai-commodities. Dotcom-akcijos (tech). Maisai rinkos salygas (burbulus) su turto grube (asset class). Crypto-yra nauja turtu grupe. Ar ji burbule? Galima del to gincytis. Mano nuomone vienintelis BTC yra vertas demesio, visa kita tik oras, bet cia jau diskusiju reikalas.
Tester 2021-03-03 11:03
Turiu du klausimus. BTC egzistuoja kol jis kasamas? Kas bus kai kvantiniai kompiuteriai išlįs iš laboratorijų?
Galonas 2021-03-03 11:08
Auksą gal ir galima lyginti su bitcoinu, kad į juos investuoja, saugo pinigus krizės atveju, bet auksas priešingai nuo bitcoino turi didelę vertę elektronikos gamyboje, dar didesnę bižuterijoje, tai prideda kainai stabilumo, o dar federaliniai rezervai, o bitcoino kaina dabar visiškai priklausoma nuo spekuliacijų, kaip ir pats produktas nėra fiziškai apčiuopiamas, aš asmeniškai nesėdu į tokius amerikietiškus kalnelius, nors kaip ir didžioji dalis gailiuosi nepradėjęs kast jų dar būdamas studentu. Nuoširdžiai netikiu bitcoino sėkme kaip valiuta, kaip investicija gal ir potencianalu.
conjurer 2021-03-03 11:19
Nukonkuruos esamą kasimo įrangą geriausiu atveju.
Audrius 2021-03-03 11:35
Bitcoin yra softas, kuris konsensuso principu yra pastoviai atnaujinama. Bitcoin softas runnina ant Full node'u ir Bitcoin miner'iu. Kai jau matysis, kad kvantum kompus galima naudoti praktiniams dalykams, bus isleista nauja Bitcoin softo versija kuri leis minint BTC su kvantiniais kompais. T.y. kvantum kompu gresme bus atmusama kvantum kompais.
HardAxe 2021-03-03 14:26
jei pasitikėjima BTC vertinsim bendra pinigų suma sumerkta į BTC katilą o ne vieno BTC kaina, tai technologinis šuolis (kvantinis mininimas) neįtakos bendro BTC biudžeto. Nepasisektų tik tiem, kas tuo metu būtų prisikaupę santaupų, bet pavojaus BTC projektui aš tame nematau. Galbūt kritusi vieneto kaina ir žinia, kad pasiektas 21mln kasimo dugnas kaip tik pakels paklausą.
Tester 2021-03-03 15:04
Truputi pabrauzinau, tai lyg ir kvantiniai algoritmai BTC kasimui nelabai turi didelių pranašumų lyginant prieš paprastus. Taip kaip ir šioje vietoje kažkokio lūžio gal ir nebus, tačiau kvantiniai kompai turės pranašumą įsilaužiant į ne taip gerai apsaugotas pinigines. Bet gi kriptos esmė yra kasimas. Iškasi viską, neliks kasimo, neliks kriptos. Aš esu visiškas profanas tame ir neturiu aiškios nuomonės. Iš vienos pusės pati technologija ir pats principas - super! Pati idėja labai galinga (na aš apskritai apie blockchainus, sumanieji kontraktai, kripos ir t.t) - tas decentralizavimas, tai visiškai kitas lygis. Bet tie energijos suvartojami kiekiai, kurti tam kas nesukuria pridėtinės vertės, o yra tik atsiskaitymo įrankis (panašu, kad dabar yra tik spekuliacinis). Linkstu manyti, kad BTC pakolkas tik burbulas, bet laikau špygas suspaudęs, kad iš viso šio reikalo išsirutuliotu išties kažkas keičiantis viską iš esmės.
conjurer 2021-03-03 15:31
Taip energijos sunaudojimas didelis, nes bet kas gali pasidaryti "pinigų spausdinimo mašiną". Kai kursas pakyla, daugiau žmonių įjungia savo mašinas. Kalbant apie pridėtinę vertę, tai daug IT projektų tos vertės nesukuria. Pvz kai kas galvoja, kad negalima bendrauti internetu be facebook messenger, bet gi yra IRC. Kiti sako kad negalima failų persiųsti be MEGA, bet yra FTP. Taip pat kam reikalingas delfi.lt, kai gali nusipirkti laikraštį. Jokios pridėtinės vertės. Ir visos elektroninės parduotuvės, tai tik elektrą naudojantys serveriai, kurie nesukuria jokios pridėtinės vertės.
emexas 2021-03-03 16:11
Trukt uz vadziu, vel is pradziu Po truputi ateina suvokimas jog BTC netaps pinigais, tad reikia nauju argumentu kokio velnio tuos bitcoinus reikia pirkti. Tad BTC influenceriai gan sekmingai prastumineja nauja savoka - nauja turto klase Galvoja tada paprastas taksistas: NT - turtas, Auksas - turtas, Akcijos ten kazkokios - irgi turtas. Ir verslininkai ten kazkokie daro pinigus is turto eile metu, nes turto kainos vis kyla. Panasu kad BTC yra rimtas reikalas ir reikia kisti santaupas, tada po N metu parduoti, praturteti ir nusipirkti savo svajoniu NT ar LAMBO. Ziopliams daug argumentu nereikia, uztenka keleta mandru fraziu kaip "turtu klase", "blockchainas".. Dar kazkoks technologiju srities profesorius islenda ir pradeda reikstis apie finansu sriti.. cia daug maz kaip koks mechanikas is serviso pradetu akciju birzos prognozes daryti bet ziopliams uztenka priesaro "prof. habil. dr." ir jau nuomone galima priimti kaip tikrai vertinga
Audrius 2021-03-03 16:23
Perskaicius tokia nuomone mano tradicinis klausimas: 1. Kokiais parametrais remiantis tu laikytum BTC nepasisekusiu? Kaina? Hashrate? 2. Ar noretum lazintis kad BTC nenusiseks ir baigsis kaip tulpem ar kitam sh. (pagal tavo standartus)? Mano pozicija, kad BTC pilnai isitvirtins kaip nauja turto klase ir 5 metu begyje kainuos bent 500k USD 1 BTC.
kukulis4 2021-03-03 16:29
Nedrysciau spelioti del kainos po penkiu metu, bet drysciau sakyti, kad kaina nebus mazesne, nei kad siandien. Mano pagrindinis argumentas butu tas, kad nors BTC nera paremta kazkokiu materialiu verte turinciu ekvivalentu, BTC yra paremta faktu, kad turtingi zmones tampa dar turtingesniais ir iesko budu kaip ta savo turta dar padidinti. Tradiciniai investavimo mechanizmai su 10% ROI jau mazai ka tenkina, ir visi iesko, kazko pelningesnio. Taip, per tuos sekancius 5 metus BTC burbulas greiciausiai kelis kartus sprogs, bet po to pusis naujas ir dar didesnis.
kukulis4 2021-03-03 16:34
BTC yra visiskai netikes atsiskaitymo irankis paprastiems kasdieniams atsiskaitymams jau vien del laiko, reikalingo transakcijos patvirinimui.
conjurer 2021-03-03 18:18
. Pervedi jiems 0,01 BTC ir turi apie 400 tikrų pinigų vertės kreditą. Tada gali laisvai daryti atsiskaitymus, kol kreditas baigsis. Taip pat tą gali atlikti tavo kreditinės kortelės tiekėjas, pvz revolut.
Misteris 2021-03-03 20:27
Visas įdomumas KRITIME. Gaminsis ADRENALINAS ir ...dings vidurių UŽKIETĖJIMAS. Laukite tos dienos X,kai "UŽLUŠ" bitkionų apskaitos sistema.
Evil Goku 2021-03-03 20:28
šiaip klausimas. Tarkim kažkada buvai nusipirkęs/išsikasęs 10btc. Ir dabar nori juos išsigyninti. Tai kokiu būdu tuos 400 000€ "legalizuoti"?
conjurer 2021-03-03 21:11
, bet su tokiu kiekiu spėju saugiau pasiskambinti į pačią VMI ir pasikonsultuoti. Jei gauta vertė (čia immortallt vėl manę pakars), neviršyja 2,5k€ gali būt ramus, bet kai kalbam apie 400k€ spėju geriau paskirti dieną laiko kad išsiaiškintum kaip su mokesčiais elgtis.