Jau netrukus „Microsoft“ pristatys „Windows 10x“: nauja OS bus labai naudinga vagystės atveju  (5)

„Windows 10x“ bus nauja operacinės sistemos versija, kurią „Microsoft“ planuoja išleisti per ateinančias kelias savaites. Pasak gandų, tai gali atsitikti kovo pabaigoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomu tai, kad programinė įranga gali debiutuoti kitu pavadinimu.

„Windows 10x“ yra operacinė sistema, ties kuria „Microsoft“ savo darbus baigė gruodžio mėnesį.

Palaipsniui apie naująją operacinę sistemą yra žinoma vis daugiau, o dabar šaltiniai internete teigia, kad ji turės „Anti-Theft“ funkciją, dėl kurios bus sunku toliau naudoti pavogtus ir pamestus „Windows 10X“ įrenginius.

Iš minėtos funkcijos pavadinimo nesunku atspėti, kad taip siekiama užkirsti kelią prietaiso atstatymui ir naudojimui vagystės atveju.

 

Norint atkurti gamyklinius nustatymus sistemoje „Windows 10X“, reikės prisijungti prie sistemos naudojant originalius duomenis, kurie buvo naudojami pradinėje sąrankoje. Tai reiškia, kad pavogę „Windows 10X“ įrenginį, ilgapirščiai negalės atlikti gamyklinių nustatymų atkūrimo.

Remiantis turimais duomenimis, ši funkcija pagal pradinius nustatymus bus išjungta, o vartotojai turės patys ją aktyvuoti. Be to, norint patvirtinti atstatymą, reikės įvesti PIN kodą, kurį sistema paprašys sugalvoti įjungiant apsaugos nuo vagystės funkciją. Jei vartotojas pamirš savo paskyros slaptažodį arba negalės įvesti PIN kodo, tai greičiausiai sukels tam tikrų problemų.

 

Remiantis pranešimais, pirmieji įrenginiai su „Windows 10X“ operacine sistema pasirodys rinkoje šį pavasarį. Pirmasis svarbus programinės įrangos atnaujinimas bus išleistas 2022 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Techsmart.lt
Techsmart.lt
(12)
(10)
(2)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: