Paskraidykim - įspūdingai tiksliai skriejantis dronas užfiksavo ir nematomus boulingo takelių kampelius (Video)  (1)

Taip sklandžiai ir tiksliai pilotuoti droną gali tikrai ne bet kas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Youtube“ kanale „jaybyrdfilms“ publikuotas vaizdo įrašas jus priblokš savo tikslia elegancija. Tai - naujas Jay Christenseno ir Anthonyio Jaska kūrinys. „FPV Cinewhoop“ dronas paskraidė po vieną boulingo salę Minesotoje.

Vos 90 sekundžių vaizdo įrašas prasideda, kai dronas dar yra lauke. Jis taigiai neria į vidų, kur laiką leidžia nemažai žmonių. Tiksliai patyrusio piloto valdomas dronas skraido arti sienų ir lubų, tačiau jų ne tik neliečia, bet ir neatlikinėja jokių staigių manevrų, kad išvengtų avarijos.

Apskridęs porą ratų virš boulingo takelių, dronas apsilanko ir užkulisiuose, kur matomi kėglių statymo mechanizmai ir dirbtuvės.

 

Tikriausiai vaizdo įrašo pabaiga nustebina labiausiai, kai pats dronas atlieka boulingo kamuolio vaidmenį. Kartu tai parodo, koks kietas gali būti šiuolaikinis dronas - nieko baisaus jam tikrai nenutiko.

„FPV Cinewhoop“ yra pusiau-profesionalus filmavimui skirtas dronas. FPV raidės išduoda tikriausiai svarbiausią jo savybę - pilotas mato drono akimis. Tai yra, pilotas užsideda akinius, kurie jį panardina į kažką panašaus į virtualią realybę, bet tai - tik drono kamerų fiksuojamas vaizdas. Toks pilotavimo būdas suteikia tikslumo, nes mūsų akys šiaip jau netobulai matuoja atstumus. Pavyzdžiui, mums gali atrodyti, kad dronas dar yra toli nuo priešais esančios sienos, tačiau po sekundės jis į ją atsitrenkia. Be to, FPV sistema pagerina piloto reakcijos laiką. Taip pilotuojami lenktyniniai ir kino pramonės dronai, ypač kai jie skraido pastatų viduje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (1)