Priešams vilčių pasislėpti neliks – nauji futuristiniai JAV armijos akiniai kariams suteiks iki šiol dar nematytas galimybes (Video)  ()

Kovos lauke situacijos suvokimas yra pagrindinis išgyvenimo būdas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Valstijų armija gaus naujus akinius, galinčius leisti kareiviams pamatyti pro kovinių transporto priemonių sienas, o tai leidžia pėstininkų kariuomenei žymiai padidinti savo situacijos supratimą, sakoma gynybos vizualinės informacijos platinimo tarnybos pranešime spaudai.

JAV armija kuria integruoto papildyto matomumo sistemos (IAVS) akinius, skirtus artimos kovos pajėgoms, kuriose dalyvauja pėstininkai.

Siekiama išsiųsti dešimtis tūkstančių naujų akinių į karinius dalinius ir kovos lauką, kur jie gali padėti kariams patikrinti situaciją už pastato kampo, matyti tamsoje ir net parodyti skaitmeninius žemėlapius ir kitus taktinius duomenis ant akinių lęšių.

Kadangi naujuose akiniuose naudojami šarvuotų kovos mašinų išorėje išdėstytų daugiakrypčių kamerų srautai, jie leidžia šešių kareivių būriui, esančiam pėstininkų kovos mašinos „Bradley“ ar „Stryker“ viduje, saugiai „pamatyti“ pro transporto priemonės sienas, kad būtų sudarytas aiškus aplinkos vaizdas.

 

„Akinių teigiama informacija sumažins aukų skaičių ir kardinaliai pakeis mūsų veikimą ir padidins mūsų efektyvumą mūšio lauke", - sakė „Stryker“ brigados kovinės komandos narys srž. Philipas Bartelis.

Armija sukūrė IAVS akinius, kad jie veiktų kaip „heads-up“ ekranai (HUD), naudojami naikintuvuose. Lygiai taip pat IAVS akiniai tiesiogiai kario matymo lauke rodo tokią informaciją kaip vaizdo įrašai, žemėlapiai ir suteikia naktinio matymo galimybę.

 

IAVS sistema taip pat gali būti integruota su ant šautuvo montuojamu naktinio matymo taikikliu. Tai leistų kariams iš po priedangos nukreipti šautuvą ir patikrinti, kas laukia priekyje.

Kariai taip pat gali naudoti IAVS, kad gautų prieigą prie mikrodronų kamerų, skriejančių virš mūšio lauko.

JAV armijai reikalingi 1,1 mlrd. USD, norint įsigyti 40 000 IAVS akinių sistemos vienetų. Tačiau, JAV kongresas šiemet sulėtino programą ir sumažino prašomą biudžetą 20 proc. Kol programa tęsia kelionę per biurokratinę vyriausybės struktūrą, šie nauji akiniai leis kariams prisitaikyti prie aplinkos, nustatyti galimus priešus ir pritaikyti taktiką, kad būtų optimizuotos sėkmės sąlygos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(51)
(2)
(49)

Komentarai ()