Naujasis „Dacia Spring“ jau parduodamas Europoje - naujas elektrinis krosoveris už dėvėto automobilio kainą  (1)

„Dacia Spring“, kaip žada gamintojas, bus pigiausias Europos elektromobilis. Ir tai nėra lengva. Visų pirma, Europos institucijos kelia aukštus saugumo ir aplinkosaugos standartus, kurie natūraliai didina automobilių kainą. Antra, elektromobiliai turi daug brangios elektronikos, o ir jų paklausos/pasiūlos santykis kvieste kviečia didinti kainas. Bet „Dacia Spring“ jau Europoje ir Prancūzijoje kainuos juokingai pigiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dacia Spring“ Prancūzijoje kainuos nuo 12,4 tūkstančių eurų. Tai yra, panašiai tiek, kiek papildoma įranga pamaitintas įprastus degalus valgantis „Dacia Sandero“. Tiesa, būtina pabrėžti, kad tai - prancūziška kaina. Prancūzijos valdžia padeda įsigyti pigesnius elektromobilius. Jei elektromobiliu keičiamas vidaus degimo variklį turintis automobilis, iš Prancūzijos valdžios galima tikėtis 2500 eurų paramos. Be to, iki 45 tūkstančių eurų kainuojančių elektromobilių pirkėjai gali tikėtis net 27 % kompensacijos. Taip „Dacia Spring“ kaina nusirita iki 12,4 tūkstančių. Kitose šalyse, kaip tikimasi, šis automobilis kainuos 14-16 tūkstančių, bet viskas priklauso nuo suteikiamų kompensacijų.

 

„Dacia Spring“ yra pigus automobilis ir labai daug iš jo tikėtis neverta. Be to, jei nuleisite savo lūkesčių kartelę, tai „Spring“ jus nustebins. 26,8kWh baterija leis nuvažiuoti apie 225 km, bet maksimalus kiniško „Spring“ greitis siekia tik 100 km/val. Šis automobilis atrodo ne toks jau mažas, bet tai - optinė apgaulė. Iš tikrųjų „Spring“ ilgis siekia 3,73 m, bet gamintojas teigia, kad viduje vis tiek telpa keturi suaugę žmonės.

„Spring“ bagažinės talpa - 300 l, dar 23 litrai krovinio tilps priekyje. Salonas šiaip jau nėra prabangus, bet daug kas priklauso nuo pasirinktos komplektacijos. Pigesni „Spring“ gauna 3,5 colių ekranus, brangesni - 7 colių ekranus su išmaniųjų telefonų integracija.

 

Nemažai „Spring“ bus galima valdyti telefonu. Nustatyti salono temperatūrą, pasitikrinti baterijos likutį - tai tikrai patogu. 

Kas pirks tokį pigų elektromobilį? Na „Dacia Spring“ po Europą pirmiausia paplis per įvairias dalijimosi automobiliais platformas. Šie automobiliai gyvens miestuose, kur maža baterija ar nedidelis maksimalus greitis nebus didelė problema. Be to, juos rinksis jaunimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(12)
(12)

Komentarai (1)