Pasirengę energetikos revoliucijai? Nauja medžiaga gali patrigubinti ličio jonų baterijų talpą ir prailginti jų tarnavimo laiką

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ZigmasS 2021-03-18 16:27
Tokių ,,proveržių" būna po kelis par mėnesį. Tik realiai akumuose jie pasimato labai negreit arba visai pradingsta.
leox 2021-03-18 16:49
Jau seniai nebeskaitau straipsnių apie baterijų revoliucijas, nes jau keli metai kaip apie jas rašo, bet jos niekaip ir neįvyksta..
AAA000 2021-03-18 21:06
cia siektiek rimciau - ne zalias prototipas, o technologinis procesas aprasytas. biski tolesne stadija. bet vistiek - iki akumuliatoriu stampavimo linijos dar labai toli. kai islenda spaudoje - labai priklauso kas, kaip ir kodel paskelbe. dazniausiai tiesiog iesko investuotoju. ir ar ideja bus realizuota - kartais sunku pasakyt. o cia jau dirba kaip minimum trys grupes - kas irgi geras pozymis. galutiniam rezultate viska vistiek nulemia kaina... jei bus per brangu - nekazkas... nu cia nepanasu i procesoriu lipdyma plevelem tai turetu pigiai gamintis. pagamint galima jau senai. ir labai daug akumu modeliu. jie egzistuoja REALIAI. bet ten vos ne po viena molekule "rankytem" sudelioja i prototipa... nepirksit nei jus, nei as - laikrodzio dydzio batarkytes po milijona € savikaina
bahuriux 2021-03-18 22:15
Nano elektodai puiku, bet ličio baterijos kaip ir dauguma kitų rūšių kenčia nuo dendritų, todėl nemažiau svarbi baterijos dalis yra seperatpriai užtikrinti kad neužsitrumpintu viduj celė. Jūs gal nematot proveržių, ličio baterijose, o aš matau, per paskutinius 10 metų baterijos atpigo keletą kartų, bet tuo pačiu talpa padidėjo 2-3 kartus, atiduodama galia irgi iki 5 kartų padidėjo nes sumažinta vidinė varža ir prie viso to tarnavimo laikas (ciklų skaičius) padidėjo bent du kartus. Na tos "baterijų revoliucijos" gana ilgai, kol ateina pas vartotojus, 90% "revoliucijų/proveržių" turi perdaug trūkumų todėl nepasiteisina, bet like 10% proveržių lėtai, bet keičia pasaulį.
gytis13 2021-03-18 22:16
Aš tai optimistas - tikiu kad mano vaikai sulauks revoliucijos akumuliatorių baterijose ir pasaulis taps "elektrinis"
AAA000 2021-03-18 23:02
sita problema yra del to, kad aktyvios besimaisancios mases storis per didelis. tarpas tiesiog per didelis. ji issisluoksniuoja ir sugenda akumas. galima aisku separuot. gamint keliu molekuliu lygmeniu. bet galima kitaip - mazint pati tarpa. pvz Musko gaminamas slamstas mazina tarpa. jei separavimo nenaudoji - zaidi su tarpu - tada islenda kita problema, atskiriamieji sluoksniai pradeda uzimt labai daug vietos o sandaruma tai reikia islaikyt. faktiskai gamini labai dideli plokscia korpusa- plevele - kuria suvynioji. kartu su aktyviom masem ir elektrodais. iki begalybes irgi negali didint Muskas tiesiog ir cia nuplonina iki nesaugios ribos. vietoj vienos sukuria iskart dvi problemas. o cia apraso ta antra buda - kuris veikia - bet niekaip neina pigiai pagamint cia siulo kazkoki masini greita buda. kieto buvio akumai principe irgi labai panasu. tik ten sluoksniuota gamyba, o cia kazkokia chaotiska - kas tikrai pigiau butu desimtimis-simtus kartu. bet ten gali but savu technologiniu minusu, kaip ir Muskui nutiko. as manau jei ir bus kazkada progresas - tai greiciausiai jei sugebes priverst pvz printint 3d metodu akuma sluoksniais su separatorium iskart. tada galima tiesiog stakliu-printeriu kiekius masiskai daugint - ir gamybos letas greitis butu ne taip aktualu. bet 3d printeriai cia irgi suda mala... nesugeba printint nors desimciu mikronu eiles sluoksniais... broka vien varo... pritaike tik deimantu auginimui kas isvisi nieko neduoda visuomenei pazangos... taip kad visur technologiniai akligatviai... kad butu kazkas is principo nauja - nu nera... vien optimizacijos su savais naujais minusais... o padaryt gera akuma tai imanoma bet gali ir 10 metu ir 100 praeit... taip kad manau geriau genetika modifikuot - tai nors bent sulauksi tu pazadetuju akumu kazkada... arba betiriant genetika, gal eitu pritaikyt gyvybes savireplikacija i save gimdancius ir uzsiauginancius akumus nes mane tai tokia padetis siutina. akumus padaryt imanoma. ir kryptingos gamybos metodas reikiamo mastelio irgi egzistuoja - nes gyvybe situ metodu organizuota (placiaja prasme). bet mes nei pacio metodo valdom (mokam tik ijungt procesa ir vis gaminam ir gaminam naujas bezdziones). ir pagamint sintetiskai nesugebam... nors viskas YRA. ir dar visokie debilai su visokiom savo moralinem nesamonem - tipo "vertybes" tam AKTYVIAI trukdo... kazkokias pisimo teisines apsaugas ivedineja ir panasiom nesamonem uzsiima... visa ta teisine-civilizacine ir intelektualios veiklos sunaudojimo sistema is esmes tik bezdzioniu pestynes - kas ir KAIP spaudines mygtuka... tai leiskit paklaust retorini klausima - jei jum toks sudas labiau rupi, o deklaruojat kad akumai ir ekologija jum svarbu - tai kada gaminsim VEIKIANCIAIS budais? isradinet alternatyvius budus aisku galima - bet uzkniso laukt!!!
immortallt 2021-03-19 10:34
Kiekvieną dieną akumuliatoriai tobulėja, tik ne po 30-300%, o po 10-12% per metus, t.y. didėja šiek tiek talpa, gerėja ilgaamžiškumas, ir pingą €/kWh. Taip kad kažkas išeina ir iškart 300% padidės talpa už 3x mažesnę kainą - būna labai retai, ir dažniausiai būtent 10-12% pokytis per metus tampa pokyčių pagrindas. Tas pats vėjas ar saulė būtent taip ir tapo nuo neatsiperkančių technologijų, pigiausia alternatyva.
conjurer 2021-03-19 13:06
Jie daug netobulėja, nes vis dar naudojamas litis, tiesiog keičiasi anodai/katodai. Tai ką naudojam dabar, yra bent 10 metų senumo technologija. Kas labiau tobulėja, tai gamybos apimtys, o su jomis krenta baterijų kaina. Todėl realu matyti 10% pokytį per metus konkrečios kainos ribose, bet tai nėra energijos kiekio augimas per tūrį. O visi šitie straipsniai tik padeda susikurti greito tobulėjimo iliuziją.