„Volvo“ paskelbė, kad mūsų kraštuose visi markės elektromobiliai bus parduodami su „Recharge“ padangomis - tokiu sprendimu daugelis vairuotojų turėtų likti patenkinti  ()

Ar jau ruošiatės artėjančiam padangų keitimui? „Volvo“ mano, kad ateityje tai nebus reikalinga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Universalios padangos vasarą veikia ne taip gerai kaip vasarinės, o žiemą - žymiai prasčiau už dedikuotas žiemines padangas. Universalūs daiktai niekada nėra tokie geri kaip specializuoti. Tačiau padangų atveju tai po truputį keičiasi. Štai švedų „Volvo“ tikrai gerai žino, kokios svarbios yra žieminės padangos, tačiau nemano, kad elektromobiliams jų būtinai reikės.

Įprastai „Volvo“ automobiliai parduodami su vasarinėmis padangomis. Tie, kam reikia žieminių padangų, jas įsigyja patys, nors, priklausomai nuo atstovybės, žiemą naujas automobilis gali ir atkeliauti avėdamas žieminėmis padangomis. Tačiau tai - praeitis. 

„Volvo“ paskelbė, kad nuo šiol markės elektromobiliai bus pardavinėjami su sezoninėmis „Recharge“ padangomis. Kol kas neskelbiama, kas gamins šias padangas ir kokiomis savybėmis jos pasižymės. Tačiau „Volvo“ džiaugiasi, kad technologijos jau pasiekė tą lygį, kad vairuotojai gali išvengti sezoninio padangų keitimo be jokių saugumo kompromisų.

 

Tačiau pagrindinė priežastis, kodėl „Volvo“ renkasi vieną universalų padangų standartą - noras užtikrinti kiek įmanoma didesnį nuvažiuojamą atstumą tarp įkrovimų. „Recharge“ padangos yra sukurtos specialiai elektromobiliams, pasižymi aukštu efektyvumu. Lyginant su žieminėmis padangomis, „Recharge“ padangos automobiliui leis nuvažiuoti iki 8 % daugiau.

Automobilių gamintojai anksčiau pateikdavo labai optimistiškus degalų sąnaudų skaičius, o dabar panašiai elgiasi su nuvažiuojamu atstumu tarp įkrovimų. Visgi, vidaus degimo variklius turintys automobiliai buvo lyginami pagal daugiau skirtingų kategorijų - nuvažiuojamas atstumas elektromobiliams yra žymiai svarbesnis nei degalų sąnaudos senamadiškiems automobiliams. Taigi, „Volvo“ stengsis išlaikyti savo automobilius kiek įmanoma arčiau pažadėto nuvažiuojamo atstumo.

 

Tačiau yra ir kitų priežasčių, kodėl „Volvo“ nemano, kad centrinėje ir šiaurės Europoje būtinai reikia žieminių padangų. Žieminės ir vasarinės padangos neveikia idealiai, kai aplinkoje tvyro maždaug nulinė temperatūra. O būtent tokios žiemos dabar yra dažnesnės.

Galiausiai, „Volvo“ pabrėžia ir draugiškumą aplinkai - geriau vienu metu dėvėti vieną padangų ir ratlankių komplektą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(12)
(-1)

Komentarai ()