Navigacija ir vėl suklaidino? Nenustebkite – beveik 20 metų klaidos buvo sąmoningai įterptos į GPS sistemą: kaip atsirado ir veikia GPS? (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2021-03-24 18:54
ir dabar dar yra ribojimai. veiktu ir dar didesniu tikslumu, bet sita kariskiai yra pasilike sau. dar yra apribojimai labai greitai judantiems daiktams (kaip raketos), kur be atskiro leidimo is viso neveiks.
Hmz 2021-03-24 23:30
Kaip galima apriboti GPS signalo naudojimą konkrečiam imtuvui?
GNU 2021-03-25 03:02
Kad nustatyti greitai judančio objekto vietą berods reikia, kad visi palydovai signalą išsiųstų tiksliai vienu metu. Šie signalai yra koduojami ir civiliams neprieinami. Civilinėm reikmėms kiekvienas palydovas signalą išsiunčia šiek tiek skirtingu laiku. Kai objektas stovi ar juda negreitai, tai problemų nesudaro. Bet greitai judančiam objektui civilinis GPS tampa bereikšmis. Pvz. raketa gauna signalą iš palydovo #1, o šiek tiek vėliau iš palydovo #2. Kai signalas ateina iš palydovo #2, raketa jau bus belekiek nutolusi nuo tos vietos kurią jai nurodė palydovas #1, tokiu būdu apskritimų kraštinės niekaip nesueis, ir savo vietos raketa nežinos.
zaliaakis 2021-03-25 07:46
Telefonų testus pasižiūrėkite. Toje pačioje vietoje nevienodai jie veikia. Ir tikslumas skiriasi. Norint kad tiksliai jūsų vietą rodytų, reikia gero aparato . Bent kad GPS gerai gaudytu
HardAxe 2021-03-25 14:29
pagal antraštę - suklaidino navigacija - reiškia, kad navigacijos programėlė pasirinko blogą kelia. Dė l neteisingo žemėlapio ar blogo algoritmo. GPS paklaidos realybėje duoda "nepagauna signalo" efektą, bet su almahachų atsisiuntimu internetu šiais laikais GPS signalas užsirakina akimirksniu. Net ir "cold start".