Priimtas įstatymas žymi naujos eros pradžią: kas dešimtas lengvasis automobilis Lietuvoje bus varomas elektros energija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2021-03-25 10:32
"Šių pokyčių įgyvendinimui 2021–2030 m. laikotarpiu prireiks reikšmingų investicijų, todėl įstatymu taip pat steigiamas Darnaus judumo fondas, skirtas alternatyvių degalų politikai įgyvendinti" - kaip tipiškai biurokratiška. Kentės galutinis vartotojas, bet pinigus siurbs "fondai". Reali nauda būtų ten kokio PVM mažinimas, piniginės paskatos perkant kažką ten elektrinio, bet apie tai nieko.
immortallt 2021-03-25 10:45
kestutiz, strategijos lygio dokumente negali būti įvardinamos konkrečios priemonės, kaip bus siekiama. Kodėl? Nes jei priemonė neveiks, tu ją vis tiek privalėsi įgyvendinti. Strategijoje įvardinami tikslai, ne kaip juos įgyvendinti. Fondas "siurbs" Fondas bus tam, kad kurtų priemones ir jas finansuotų. Kodėl atsiranda "fondas"? Kad galėtų lanksčias priemones daryti, su mažiau biurokratijos, lanksčiau pritraukti pinigus, ne tik iš ES, bet ir ATL prekybos, valstybės, privataus sektoriaus, EIB ir EBRD bei miksuoti tuos pinigus. PVM lengvata nėra geras būdas ribotą laiką skatinti EV naudojimą. Pirmiausia dėl to, kad norės riboti brangių automobilių rėmimą. Antra, nes įvesti ir panaikinti yra sunkiau. Trečia, finansavimo šaltinis tiesiogiai tik biudžetas. Ir šiaip, kur tavo nuomone, fondai "nusiurbti" tuos pinigus gali? Ir iš kur trauki "kentės vartotojai"? Apie mokestinės naštos didinimą net kalbos nėra, nors reikia. Pradedant apmokestinimu visų savivaldybei priklausančių parkingo vietų, įskaitant daugiabučių kiemus, kur nesutvarkyti žemės dokumentai, baigiant kasmetiniu automobilio mokesčiu. Tiesa, metinis mokestis turėtų būti derinamas su darbo pajamų apmokestinimo mažinimu. P.S. parkavimo mokestis mėlynoje zonoje metams 43€ yra juokingai mažas. Kiti už privatų parkingą tiek per mėnesį moka. Arba susitvarko namo žemės nuosavybės dokumentus, arba moka kaip visi. Susitvarkius dokumentus, reikės kiemo priežiūrą patiems vykdyti.
kestutisz 2021-03-25 11:13
Na, už kontoros parkingą daugiau moku, už tai kad visada turėčiau kur pasistatyti veik prie durų, bet už miesto parkingą nematau kodėl reikėtų mokėti. Ypač tą stebuklinę "mėlyną zoną" - jei ten automobiliai "kenkia" tai neleisti turi visai - nuo vietinių ir uberių iki valdiškų delegacijų. O dabar nieko keisto, kad žmonės ieško ten gyvenančių kurie galėtų perleisti leidimus ir tapti "vietiniais". Man visiškai tiko miestas 15 metų atgal ir nebuvo problemų - na jei vėliau atvažiavai tai tiesiog paėjėsi kiek toliau ir tiek. Na o dėl visa kita - aišku kad kentės vartotojai/vairuotojai - gi iš jų lups pinigus prisidengiant "strategijomis".
immortallt 2021-03-25 11:55
Prie daugiabučių esantis parkingas de facto turi priklausyti daugiabučių savininkams, tačiau savininkai nesitvarko žemės dokumentų, nes tada už kiemo priežiūrą patys ir mokės. Savivaldybėms tai per metus kainuoja iki 120 milijonų eurų. Ir dar rėkauja ir reikalauja, kad daugiau parkingo vietų jiems kažkas įrengtų. Gal man trinkeles kieme sudės? 5-6k€ beveik kainuos. Nematai už ką mieste už parkingą mokėti reikia? Kaip manai, kiek kainuoja vieną parkingo vietą per 10 metų išlaikyti? Daugiau nei daugumos automobilių dabartinė vertė. Kas už tai sumoka? Iš biudžeto dengiama kitų išlaidų sąskaita. T.y. vietoje pvz geresnės sveikatos apsaugos, didesnių pensijų, didesnių algų mokytojams, turime daugiau parkingo vietų pigių. 15 metų atgal Vilniuje buvo turbūt bent 200 tūkst. mažiau gyventojų ir 300 tūkst. mažiau dirbančių Vilniuje. Miesto centre parkingo vietų padaugėti negali. Rezultatas dabar, kad iki trečdalio eismo (ne COVID metu) yra ieškantys parkingo, taip sukuria taršą, kamščius ir pan. Didžiausia problema ne tie, kurie porai valandų atvažiuoja į miestą, o tie, kurie nusiperka abonentą už 40€ metams ir palieka automobilį intensyviausiai naudojamose parkingo vietose po pusmetį nejudinamą. Kentės tie vartotojai/vairuotojai, kurie važinėjasi su lipdukais "ėsk mano dyzelio dūmus", "ką noriu, tą ir vairuoju", "nėra juodų dūmų, nėra ratų" ir pan. O dabar labiausiai kenčia tie, kuriems reikia daugiausia pagalbos. Daugiausia naudos gauna tie, kurie daugiausia teršia. Iš esmės skaičiuojama, kad vienam automobiliui šalyje reikia 1,7 vietos, jei automobilis daugiabučio gyventojo. Viena parkingo vieta kainuoja nuo 3500€, jei tai miegamajame rajone, kur yra didelės erdvės, iki 35000€ jei tai senamiestyje (10-čiai metų). Apmokestinimas parkingo to neatperka nė iš tolo. O stato vidutinės 3000€ vertės kibirus, aiškina, kad jie sumokėję per mokesčius už tai, bet realiai, automobilio neįpirktų, jei būtų susimokėję. Realiai kenčia kiti sektoriai. Man tik gaila, kai realiai pinigai taškomi ant automobilių. Šeimoje vis dar vienas automobilis, nors gyvename miesto pakraštyje. Kol šeimos nebuvo, nebuvo iš vis automobilio. Parkingo vieta nuosava Vilniuje visą laiką buvo, t.y. pats ją išsipirkęs, taip kad ne, nesu veidmainis.
AAA000 2021-03-25 15:18
vel demagogija varineja musu imortaliukas neatsibodo? finansavimas ir mokesciai turi but tiksliniai - jei problema liecia tik specifines gyventoju rusis patys susimoka - patys ir naudojasi. o viesos parkavimo vietos taip ir turi veikt - kaip kestutiz nupasakojo. kas pirmesnis - tas gudresnis. jei jos finansuotos per bendrus mokescius. o daba daro lengvatas vietiniams, nors finansuoja vistiek viesas vietas. daro zonas kazkokias. kokio velnio atvykeliai turi islaikyt tokius kaip tu? ir dar patirt visokius parkavimosi nepatogumus? cia aiski dikriminacija. tik ne kazkokios tautybes - o gyvenamosios vietos pagrindu. o ji pas mus uzdrausta tipo - ar kaip ten aiskina tokie kaip tu imortal - kada nustosi parazituot visuomenes saskaita? ir kada pradesi siulyt problemas sprest REALIAI?
immortallt 2021-03-25 15:35
Atvykėliai išlaikyti? Jei nemokamas viešasis parkingas, tie, kurie juo nesinaudoja, vis tiek už jį moka. Tau net tiek nedaeina, o čia dar mane mokinti bandai. Kas pirmesnis - tas gurdresnis? Tada turime daugiabučių kiemuose situaciją, kai vienas turi 12 nevažiuojančių laužų ant kiemo. Čia tavo teisingumo supratimas? Finansuotos per bendrus mokesčius ir toliau finansuojamos per bendrus mokesčius. Mano siūlymas nustoti finansuoti per bendrus mokesčius, tavo toliau imti pinigus iš biudžeto vietoje didesnių algų mokytojams/medikams, pensijoms ir t.t. Aš siūlau nustoti leisti parazituoti iš biudžeto, tu kovoji už parazitavimą, o tada mane, kuris kaip tik siūlo visiems susimokėti už savo realias išlaidas, o ne permesti finansuoti iš biudžeto, bandai parazitavimu kaltinti. Beje, šįmet duodu 99% garantiją, kad mokesčių sumokėjau daugiau, nei tu sumokėsi per visus metus. Kaip fizinis asmuo. Problema yra tokie žmonės kaip tu, kurie nesupranta, nei kas yra pinigai, nei iš kur jie atsiranda, nei kaip juos naudoti efektyviai. O svetimus pinigus iš vis laiko neribotais ir nevertingais, tik savus labai brangina, sudievina. Tave priminė: https://www.facebook.com/thesecretnerdb ... 0986301910