Jauna ir graži moteris? Neapsigaukite: išaiškėjusi paslaptis daug ką šokiruos – ateityje tokių dalykų bus dar daugiau (Foto)  ()

Socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje matome jauną gražią moterį, tačiau viskas nėra taip kaip atrodo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įspūdingos „deepfake“ technologijos nuolat skverbiasi į mūsų kasdienį gyvenimą, kurios dauguma bijo. Vaikinų socialinių tinklų profiliai, kuriuos sekate, iš tikrųjų gali būti ne tokie, kokie atrodo, kaip šiuo atveju - 50-metis japonas, pasinaudojęs nuotraukų redagavimo programas, apgavo savo paskyros sekėjus, apsimesdamas jauna moterimi.

Neseniai populiarus japonų „Twitter“ vartotojas @azusagakuyuki Japonijos televizijos laidoje „Pirmadienis vėlai“ atskleidė, kad naudodamasis klastotėmis sukūrė naują moterišką asmenybę.

 

„Twitter“ paskyra užpildyta jaunos moters vaizdais, kurie iš pradžių atrodo gana įprasti, tačiau jie buvo sukurti naudojant redagavimo įrankius. Žemiau galite pamatyti tikrąjį paskyros veidą:

Vyras, vardu Zonggu, laidos prodiuseriams paaiškino, kad jis yra aistringas baikeris, paskyręs savo paskyrą motociklų pasauliui. Tačiau jam sunkiai sekėsi surasti auditoriją, nepaisant koks geras buvo turinys.

 

„Niekas neskaitys, ką įprastas vidutinio amžiaus vyras, rūpindamasis savo motociklu ir fotografuodamasis lauke, skelbia savo paskyroje“, – sakė jis.

Tada jis nusprendė pasinaudoti tokiomis veido klastočių programomis kaip „FaceApp“ ir „Refacce“. Šios programos, ginkluotos dirbtiniu intelektu, gali būti naudojamos kuriant vaizdus, kurie niekuo neišsiskiria paprastiems vartotojams.

„Pirmiausia aš tiesiog pabandžiau, ir tada gavosi gana gražus rezultatas. Dabar sulaukiu net 1Êf;000 „patinka“, nors anksčiau būdavo mažiau nei 10“, - paaiškino jis.

Šokiruojantis atskleidimas nepadarė neigiamos įtakos jo pasekėjams, nes žmonės labai gerai priėmė šį pranešimą. Kai jis paskelbė tiesą, „Twitter“ jis turėjo apie 19 000 sekėjų. Šis skaičius dabar siekia 25Êf;000, ir Zonggu vis dar tęsia savo pareigas kaip jauna moteris.

Šis „deepfake“ technologijų pavyzdys yra nekenksmingas, nors iš tiesų yra keistas. Tačiau ši technologija taip pat turi labai pavojingų pasekmių – pavyzdžiui šis motinos pavyzdys, kuri, kaip pranešama, sukūrė  padirbtus mergaičių atvaizdus, bandydama priversti jas išmesti iš palaikymo komandos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(14)
(22)

Komentarai ()