„Virgin Galactic“ ką tik pristatė naujos kartos komercinį erdvėlaivį: susipažinkite su „VSS Imagine“ (Video)  ()

Komercinių kosminių skrydžių bendrovė „Virgin Galactic“ kovo 30 d., antradienį, pristatė savo naujos kartos erdvėlaivį „VSS Imagine“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„VSS Imagine“ pradės bandymus ant žemės, o šią vasarą planuojami sklandymo bandymai iš bendrovės „Spaceport America“ komplekso Naujojoje Meksikoje.

Naujoji transporto priemonė sudarys naują bendrovės naujos kartos erdvėlaivių, vadinamų „Spaceship III“, parką, o bendrovė taip pat planuoja pradėti gaminti kitą erdvėlaivį „VSS Inspire“.

„VSS Imagine“ bus jau trečiasis kompanijos erdvėlaivis, nes „Virgin Galactic“ tęsia paskutinius „VSS Unity“ plėtros bandymus, kurio kosminio skrydžio bandymas turėtų įvykti gegužę. Pirmasis jo modelis „VSS Enterprise“ buvo sunaikintas per mirtiną bandomąjį skrydį 2014 m.

Kloja pagrindą būsimam „Virgin Galactic“ erdvėlaiviui

„VSS Imagine“ apdaila pagaminta iš veidrodį primenančios medžiagos, suteikiančios šiluminę apsaugą. Atspindėdama Žemės ir kosmoso spalvas, išorė taip pat atspindi „žmogaus prigimtinį susižavėjimą kosmosu ir transformacinę kosminių skrydžių patirtį“, – aiškina „Virgin Galactic“.

 

Bendrovė teigia, kad naujasis erdvėlaivis „padės pamatus būsimų transporto priemonių projektavimui ir gamybai“ – modulinė konstrukcija palengvina ir nebrangiai palaipsniui tobulina transporto priemonę.

Kadangi „Virgin Galactic“ siekia galiausiai vykdyti 400 skrydžių per metus, norint atlikti skirtingų tipų skrydžius, reikės kelių skirtingų modelių.

 

Interviu CNBC „Virgin Galactic“ generalinis direktorius Michaelas Colglazieras pasakė: „Mums reikia daug daugiau erdvėlaivių, nei turime dabar, taip pat mums reikia erdvėlaivių, kuriuos būtų galima prižiūrėti taip, jog galėtume daug dažniau kilti skrydžiui.“

Jis taip pat pridūrė, kad naujasis „VSS Imagine“ „buvo suprojektuotas pagal bendrovės išmoktas pamokas per visus „VSS Unity“ bandymus.

„Virgin Galactic“ žvilgsnis dabar nukreiptas į kitą „VSS Unity“ bandomąjį skrydį, kuris numatomas šių metų gegužę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()