Išlikite labai budrūs - aptiko iki šiol moderniausią „Android“ virusą. Jei jūsų telefonas siūlo atnaujinti operacinę sistemą - galite tapti kenkėjiškos programos auka  (3)

„Android“ užima didžiausią mobiliųjų operacinių sistemų rinkos dalį. „Android“ ir „iOS“ yra konkurentai, tačiau vienas dalykas, kurio pirmajam trūksta, yra saugumas. Na, tai gali būti dėl „Android“ atvirojo kodo pobūdžio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauja „Android“ kenkėjiška programa maskuojasi kaip „sistemos atnaujinimas“, todėl vartotojui sunku ją identifikuoti. Kaip ir daugumos kenkėjiškų programų, šios nerasite „Google Play“ parduotuvėje.

Šis kenkėjas šnipinėja jus prisidengdamas operacinės sistemos naujinimo programa. Dažniausiai vartotojas galvoja, jog tai numatytasis sistemos atnaujinimas.

Šią naują „Android“ kenkėjišką programą aptiko „Zimperium“ tyrėjai. Tyrėjų teigimu, šnipinėjimo programa siunčia asmeninius duomenis į kenkėjiškų programų operatoriaus serverius. Jie renka tokius duomenis kaip kontaktai, pranešimai, skambučių įrašai ir daug daugiau. Be to, ši kenkėjiška programa taip pat gali fotografuoti iš jūsų telefono ir klastingai įgalinti mikrofonus. Ji netgi gali stebėti su jūsų vieta susijusius duomenis. Visa tai skamba beprotiškai, bet tai iš tikrųjų vyksta.

 

„Zimperium“ generalinis direktorius Shridharas Mittalas netgi įvardijo ją kaip „iki šiol moderniausią“ „Android“ kenkėjišką programą. Mittalas priduria, kad į šią kenkėjišką programą įdėta daug laiko ir pastangų.

 

Kaip apsisaugoti nuo šios kenkėjiškos programos? Kadangi ši nauja kenkėjiška programa yra viena iš sudėtingiausių, yra tik vienas būdas užkirsti jai kelią patekti į jūsų įrenginį. Norintiems apsisaugoti, tyrėjai rekomenduoja „Android“ išmaniajame telefone nediegti jokių programų ar žaidimų iš nežinomų šaltinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(12)
(52)

Komentarai (3)