Krepšinio portalui bauda už draudžiamos lošimų reklamos skelbimą  ()

Netinkamo turinio informacijos talpinimas ir skelbimas interneto svetainėse – visuotinė problema, su kuria susiduria visos valstybės, kai svetainių valdytojai deklaruojami užsienyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visgi tokie interneto portalai nebegali jaustis nebaudžiami – Vilniaus miesto apylinkės teismas interneto svetainės www.krepšinis.net lošimų reklamos turinį pripažino neleistinu ir priėmė sprendimą atsakingam asmeniui skirti baudą.

Dėl svetainės www.krepšinis.net registracijos užsienyje, ne vienerius metus ši svetainė buvo tapusi neleistinos lošimų reklamos prieglobsčiu. Skelbiant lošimų reklamą www.krepšinis.net portale, įstatymų besilaikantys Lietuvos portalai, atsidurdavo nelygioje situacijoje, o piliečiai nelegaliais būdais buvo skatinami dalyvauti azartiniuose lošimuose.

Lošimų priežiūros tarnyba, orientuodamasi į draudžiamos lošimų reklamos talpinimo tendencijas bei informacinių technologijų raidą, skiria didelį dėmesį darbuotojų mokymams aiškinantis pažeidimus elektroninėje erdvėje bei atliekant tyrimus dėl tokio pobūdžio svetainių, taip pat, dalinasi geraja praktika su užsienio valstybėmis.

 

Atlikusi tyrimą, Lošimų priežiūros tarnyba nustatė, kad už netinkamos lošimų reklamos talpinimą interneto svetainėje www.krepšinis.net yra atsakingas reklamos paslaugas teikiančios įmonės UAB ,,All Media Digital“ darbuotojas.

Teismas, įvertinęs pateiktą medžiagą, priėmė sprendimą, kuriame nurodė, kad interneto svetainėje www.krepšinis.net buvo patalpinta azartinių lošimų bendrovių reklama, neatitinkanti Azartinių lošimų įstatymo reikalavimų (draudžiama azartinių lošimų reklama su papildoma rašytine ir vaizdine informacija – šūkiais, animuotais fonais, skatinimu išbandyti premijas). Reklaminiuose skydeliuose taip pat nebuvo nurodyti įspėjamieji užrašai apie tai, kad dalyvaujant azartiniuose lošimuose gali atsirasti priklausomybė nuo lošimų ar patologinis potraukis lošti.

 

Teismas pažymėjo, kad atsakingas asmuo atsakomybėn traukiamas ne tik už netinkamo turinio reklamų įkėlimo faktą, bet ir už tai, kad reklaminiai skydeliai svetainėje buvo talpinami neužtikrinant juose esančio reklamos turinio kontrolės. Pasak Teismo, bendrovė sąmoningai pasirinko būdą talpinti reklamą, kurios išankstinė turinio kontrolė nėra įmanoma, todėl turi prisiimti atsakomybę už patalpintos reklamos turinį.

Teismas atkreipė dėmesį, nors portalas nėra valdomas UAB ,,All Media Digital“, bet būtent šiai bendrovei buvo suteikta teisė ir galimybė talpinti reklamas į svetainę www.krepšinis.net.

Atsakingam UAB „All Media Digital“ darbuotojui Teismas skyrė 1 500 Eur baudą.

Teismo sprendimas nėra galutinis ir gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

Lošimų priežiūros tarnybos  prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos informacija

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()