Kinijos atsakas „Boston Dynamics“: susipažinkite su „AlphaDog“ - šį robotą galės turėti kiekvienas ir jau per pirmą mėnesį juos perka masiškai (Video)  ()

Skirtingai nei garsusis „Boston Dynamics“ robotas, „AlphaDog“ yra skirtas vartotojų rinkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijoje įsikūrusi technologijų įmonė „Weilan“ sukūrė „AlphaDog“ – robotą šunį, kuris naudodamasis jutikliais ir dirbtiniu intelektu (DI) vykdo daugybę programų, įskaitant siuntų pristatymą ir silpnaregių vedimą.

Nors „AlphaDog“ dizainas labai panašus į „Boston Dynamics“ roboto „Spot“ dizainą – ir jis netgi turi tą patį pavadinimą, kaip ankstyvasis „Boston Dynamics“ prototipas, – Kinijos firmos keturkojis aparatas yra nukreiptas tiesiai į komercinę rinką, o ne į verslą.

„Šis robotas iš tikrųjų labai panašus į tikrą šunį“, – pranešime spaudai paaiškino „Weilan“ vyriausiasis technologijų pareigūnas Ma Jie.

 

„AlphaDog“ kūrėjai teigia, kad beveik 15 km/h greičiu judantis robotas yra greičiausias robotas rinkoje.

Panašiai kaip populiariame „Boston Dynamics“ vaizdo įraše, „AlphaDog“ taip pat išlaiko pusiausvyrą po to, kai jam įspiria jo kūrėjai.

„Jis gali numatyti trintį ir aukštį nuo žemės, kad sureguliuotų savo paties aukštį, žingsnio dažnį ir prisitaikyti prie aplinkos“, – sakė Ma Jie.

„AlphaDog“ kūrėjai naudoja 5G technologiją, kad robotas veiktų autonomiškai. Ma Jie, studijavęs Oksfordo universitete, sako, kad panaudojo studijų metu įgytas žinias tam, jog informuotų, kaip dirbtinio intelekto šuo imituoja tikrų šunų elgesį.

Ankstyvi „Weilan“ roboto augintinio pardavimai

Kinijoje jau parduodamas „AlphaDog“ ir per pirmąjį pardavimo mėnesį jų parduota daugiau nei 1800 vienetų, nepaisant gana nemažos 16 000 juanių (2 400 JAV dolerių) kainos.

„Užsakymus dažniausiai teikia programuotojai, technologijų moksliukai ir vaikai, kuriems tai tikrai patinka“, – sakė Ma Jie.

 

Nors „AlphaDog“ šiuo metu neturi šios funkcijos, „Weilan“ kūrėjai tikisi, kad jis galiausiai galės padėti sutrikusio regėjimo žmonėms. Tai nėra vienintelė kompanija, kurianti tokią technologiją – mokslininkai iš Kalifornijos universiteto Berklyje tam pačiam tikslui dirba su GPS ir lazeriu valdomu robotu.

„Pagalba neįgaliesiems mums yra svarbi vystymosi kryptis“, – paaiškino Ma Jei. „Kai šuo robotas taip pat atlieka regėjimo, klausos ir dialogo funkciją, jis gali lengvai bendrauti su neįgaliais žmonėmis ir nuvesti juos į prekybos centrą ar autobusą.“

„Weilan“ taip pat turi didesnį roboto šuns modelį, skirtą pramoninės industrijos prietaisų apžiūrai ir priežiūrai. Tačiau kompanija, rodos, yra orientuota į plačiajai rinkai skirtą komercinį robotą šunį.

Būsimame „AlphaDog“ programinės įrangos atnaujinime bus šuns „lojimas“ ir galiausiai žmogaus balso funkcija, leidžianti pokalbius ir komandas tarp roboto augintinio ir savininko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(10)
(30)

Komentarai ()