Aušta nauja era karyboje? Rusijos armija integruoja tankus-robotus į naują karinį vienetą: jau išbandytas realiomis karo sąlygomis (Foto, Video)  (2)

Beveik tampa įprasta girdėti apie karinius dalinius visame pasaulyje, integruojančius robotų sistemas, ir Rusijos armija nėra išimtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialiame pranešime, balandžio 9 d. Rusijos gynybos ministerija, paskelbė, kad Rusijos armija sukurs savo pirmąjį padalinį su puolamaisiais robotais.

Vietos naujienų agentūra Tass pranešė, kad armijos pagrindinio štabo viršininkas Vasilijus Tonkoshurovas Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu pranešė, kad šis padalinys valdys „penkias „Uran-9“ robotines sistemas arba 20 kovinių mašinų“.

Šis pirmasis Rusijos padalinys bus eksperimentinis, siekiant sužinoti, kaip būriai veikia kartu su robotinėmis sistemomis. Gynybos ministerija teigė, kad jei visi mokymai pavyks gerai, kariai bus apmokyti valdyti „Uran-9“ robotizuotas transporto priemones.

 

„Uran-9“ robotinės sistemos

„Uran-9“ yra koncerno „Kalašnikov“ pagaminta vikšrinė nepilotuojama kovinė sausumos transporto priemonė, skirta padėti kovos, žvalgybos ir kovos su terorizmu daliniams, taip pat paramai ugnimi. 12 tonų svorio robotas yra aprūpintas „Ataka“ valdomais ginklais, prieštankinėmis raketomis, „Shmel-M“ raketų paleidimo priemonėmis, 30 mm 2A72 automatine patranka ir 7,62 mm kulkosvaidžiu.

Pirmą kartą jis buvo dislokuotas ir išbandytas Sirijos pilietiniame kare 2018 m., kur pranešimų teigimu, jis veikė prastai ir nesugebėjo atlikti daugybės jam paskirtų misijų. Nuo to laiko jo diapazonas, atsakymo laikas ir duomenų pralaidumas buvo patobulinti, o oficialiai karinę tarnybą jis pradėjo 2019 m. pradžioje.

 

Karo technika visame pasaulyje sparčiai žengia į priekį naudojant naujas technologijas ir robotines sistemas. Praėjusių metų spalį Rusijos armija pareiškė integruojanti puolamųjų dronų būrius, robotus ir egzoskeletus į savo naujos kartos kovinius kostiumus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(38)
(7)

Komentarai (2)