JAV kariuomenė ruošia atsaką Rusijai ir Kinijai: išbandys pažangiausią transporto priemonę pasaulyje - arktinį visureigį-amfibiją „Beowulf“ (Video)  ()

JAV kariuomenei „BAE Systems“ įsipareigojo pristatyti du arktinių lauko transporto priemonių prototipus iki 2021 m. birželio 14 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji CATV (angl. Cold Weather All-Terrain Vehicle) programa seka po JAV kariuomenės Arkties strategijos apžvalgos, kurioje nurodoma, kad JAV turi modernizuoti ir išplėsti savo buvimą Arkties regione, kad atsvertų Rusijos ir Kinijos bandymus tapti dominuojančiomis regiono galiomis.

Vykdant modernizaciją, kariuomenė nori, kad rugpjūčio mėn. Aliaskos „Cold Regions“ bandymų centre būtų galima išbandyti „Beowulf“ prototipus ypatingai šalto oro sąlygomis.

Tikslas yra pagaminti visureigį-amfibiją, skirtą atokioms vietovėms. Jis galėtų veikti įvairiausiomis sąlygomis – nuo pelkių iki užšalusios Arkties.

„Beowulf“ yra pagrįstas „BvS 10“ visureigiais, kuriuos sukūrė ir pagamino „BAE Systems Hägglunds“ Örnsköldsvik mieste, Švedijoje, Didžiosios Britanijos karališkiesiems jūrų pėstininkams 2005 m.

 

Šios transporto priemonės taip pat tarnauja Nyderlandų jūrų pajėgose, taip pat Švedijos, Austrijos ir Prancūzijos kariuomenėse. Prancūzijos atveju, tai yra pirmasis gynybos pirkinys, kurį šalis per kelis dešimtmečius įsigijo iš Didžiosios Britanijos.

„Beowulf“ yra guminė vikšrinė, neginkluota transporto priemonė, susidedanti iš dviejų lankstų (šarnyrų) suapvalintais kraštais ir lygiais kontūrais, kad radaras galėtų pasislėpti. Šie vienetai gali judėti vertikaliai ir horizontaliai vienas kito atžvilgiu, kad būtų lengva vairuoti labai nelygiame krašte. Be to, visureigis turi modulinį dizainą, kurį lengva modifikuoti ir atnaujinti, ir leidžia naudoti keletą variantų skirtingoms misijoms. Dėl šio moduliškumo „Beowulf“ taip pat lengvai prižiūrimas.

Nors visa informacija apie „Beowulf“ nebuvo paskelbta, visgi, jeigu jis yra panašus į „Viking“, jis turėtų sverti apie 8,5 tonos ir vežti vairuotoją bei 12 keleivių. Jeigu jį varys „Viking“ modelio „Cummins“ 5,9 litro dyzelinis variklis su 275 AG (202 kW), jis galėtų pasiekti maksimalų 65 km/h greitį važiuodamas keliu, o vandenyje – 5 km/h.

 

„Beowulf“ yra optimalus ir subrendęs CATV programos sprendimas, ir mes tikimės pateikti savo prototipus, kad patenkintume armijos ir armijos nacionalinės gvardijos misijos poreikius“, – sako Markas Signorelli, „BAE Systems“ verslo plėtros viceprezidentas.

„Beowulf“ ir jo šarvuota sesė „BvS 10“ yra pažangiausios transporto priemonės pasaulyje, kai reikia važiuoti bet kur, nesvarbu, ar tai sniegas, ledas, uolos, smėlis, purvas, pelkė ar stačios kalnuotos vietovės. Ir jos amfibijos galimybės leidžia plaukti užtvindytose vietose ar pakrančių vandenyse“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(4)
(19)

Komentarai ()