Populiari dilema – kurios geresnės: dujinės, elektrinės ar indukcinės viryklės? Kuris variantas vis dėlto yra tinkamesnis jūsų piniginei, saugumui ir patogumui? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2021-04-21 16:58
Straipsnis kreivas. Valosi paprasčiausiai indukcinė. Ir ne tik pati kaitlentė, bet ir puodai. Maistui įmantresniam paruošti geriausia dujinė, tada indukcinė. Kaina - žiūrint ar pas tave dujos yra atvestos, ar reikia atsivesti. Jei su balionu - nematau ką čia iš viso lyginti. Gaminimo komfortas - indukcinė. Lengviausiai ir tiksliausiai galima temperatūrą naudoti. Energijos naudojimo efektyvumas - tik indukcinė, tik pakėlei - atsijungia. Pavojingumas - dujos laimi vienareikšmišikai, ne tik dėl galimo dujų nuotekio, bet ir ištiškus aliejaus purslams, viskas užsidegti gali lengviausiai būtent su dujine. Dujinė taip pat gadina puodus, pajuoduoja, šveisti reikia.
kukulis4 2021-04-21 17:40
Man tai idealu butu indukcine + salia kokia dujine skyle wok'ui Alaus virimui naudoju 7.5kw dujini degikli, tai kartais pasijungiu ir kokiam wok'ui pasikept. Nu nepamainomas dalykas, kai reikia daug kaitros ir greit
conjurer 2021-04-21 17:58
Kaip kažkas sugeba padegti aliejų? Ką tiksliai reikia daryt? Kokį aliejų naudot? Čia vienas iš tų dalykų kur tik filmuose esu matęs..
HardAxe 2021-04-21 20:07
troškinau kotletus keptuvėj, įpyliau kelis lašus vandens ir užsidegė ten buvęs aliejus. Rankoj laikau arbatinuką su vandeniu, prieky deganti keptuvė... Sunku buvo susilaikyti Tai kažkaip užsidega, gal perkaitinus keptuvę, gal jeigu apsitaško kraštai. Daugiau niekada nepasitaikė.
lizunas 2021-04-21 21:25
Nuo gamtinių dujų puodai nejuodija. Šiaip ir nuo suskystintų nejuodija, jei jos kokybiškos ir kokybiškai veikia dujinė.
Siguas 2021-04-23 01:29
Jau daugiau kaip metus naudoju indukcinę, prieš tai buvo dujinė. Kaip diena ir naktis dėl patogumo. Vanduo užverta beveik momentaliai. Tikslus reguliavimas, automatinis išsijungimas nukėlus indą ir taimeris. Pagrindinis dalykas tai švara. Pamenu kaip šveisdavau ilgai su specialiu skysčiu Zepter puodus kas pusmetį. Dujinė nebuvo prasta. Va čia vienas iš dalykų kai pakeitus kažką buityje labai pagerėja komfortas.
Dannas3 2021-04-23 10:09
Dar nepaminejot labai svarbaus saugumo dalyko, jei pradeda begt per krastus puodo turinys, indukcine issijungia, kai tuo tarpu su dujine visokiu dalyku gali nutikt:)))
immortallt 2021-04-23 10:32
Nuo pačių dujų ne, tačiau dujos pridegina gerai bet kas, kas išbėga, apsitaško. Kaip HardAxe ir minėjo, dažniausiai aliejus užsidegti gali, jei į labai įkaitusį aliejų patenka vandens, ir sukelia smulkius lašelius aliejaus į orą. Susidarius tinkamam miksui ir pasiekus lašeliams ugnį, gali susidaryti neblogas ugnies kamuolys ir užsidegti pats aliejus keptuvėje. Akivaizdu, kad pylimas vandens situaciją dar labiau pablogins, bet supanikavę žmonės būtent tai dažniausiai ir padaro. Nėra labai dažna situacija, bet nutinka. Tiek kad kaimynai retai kada sužino, nes niekas girtis tokiais dalykais nenori, o sienos neišgriūva, tad nebūtina kitiems ir sužinoti.
Raim 2021-04-23 21:04
Kai namuose yra mažų smalsių vaikučių, tai net nėra ką diskutuoti, kuri viryklė geriau. Kaskart dukrai sakau: saugok plaukus, kad neužsidegtum. Naujuose namuose bus tik indukcinė. Indukcinių heiterius "antivakserius" visada nusodinu su klausimu, ar turi namuose įrangos su transformatoriais. Nes indukcinė ir yra transformatorius, kai puodo dugnas yra antrinė apvija didesnės varžos, indukuotai srovei tekant kaista.
Fatalix 2021-04-23 22:25
Matau nelabai daug gamini. Man teko restoranų virtuvėse padirbėti, tai galiu užtikrinti, kad uždegti aliejų visai nesudėtinga. Dažnai teko matyti, tik niekas nepanikuoja, nuo ugnies nukeli dangčiu uždengi ir tiek bėdos
HardAxe 2021-04-23 23:47
dujinė irgi išsijungia (šiuolaikinė).
conjurer 2021-04-24 00:20
Man atrodo aš aliejaus mažai naudoju. O dėl vandens, tai iš vis kam ten jį pilti į keptuvę? Na bet aš blogas kulinaras, gal, kaip minėjai, keptuvės turi degti geroje virtuvėje.
AAA000 2021-04-24 10:39
tau gi aiskiai parase. kad susidurt - turi but du faktoriai - daznas naudojimas ir prasti darbuotojai jis su tuo susidure gyvenime ir pasidalino net patirtim kaip problema sprendziama parase puiku komentara. prie ko cia virtuves gerumas ir kulinariniai igudziai?