„Land Rover Defender 130 Gun Bus“ – paskutinę kelionę princą Philipą vežęs automobilis yra ypatingas (Video)  ()

Britų karališkosios šeimos meilė „Land Rover“ markės automobiliams – sena tradicija. Ir ypač „Land Rover Defender“. Tokiais automobiliais daugybę metų važinėjo ir velionis princas Philipas, ir karalienė Elizabeth II. Tad natūralu, kad princo kūnas laidotuvių ceremonijos metu į Šv.Jurgio koplyčią buvo atvežtas kariškomis spalvomis dažytu „Land Rover Defender 130 Gun Bus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis automobilis pagamintas specialiai karališkajai šeimai. Prie „Land Rover Defender 130 Gun Bus“ koncepcijos prisidėjo ir pats princas, 2016 m. išsakęs kūrėjams savo pageidavimus.

Senieji „Land Rover“ kritikuojami dėl paprastumo. Ir jie tikrai nėra prabangūs. Taigi greičiausiai būtent karališkos šeimos tradicija kalta, kad princas Philipas ir karalienė Elizabeth II ne kartą viešumoje būdavo matomi prie „Land Rover“ vairo.

Tačiau grįžkime prie kuklaus kariško stiliaus „Land Rover“, Edinburgo hercogą vežusio į paskutinę kelionę. Jį patobulino įmonė „Foley Specialist Vehicles“. O su karališka šeima dešimtmečius bendraujanti Land Rover būsimo automobilio niuansus su princu Philipu aptarinėjo 45 minutes, rašo Trucker.

Iš viso buvo pagaminti du tokie automobiliai, surinkti ant senojo „Defender 130“ bazės. Tam atvejui, jeigu vienas imtų ir sugestų. Princas Philipas šį transportą naudojo kelionėms po dvarą. Automobilis galėjo vežti ne tik žmones, bet ir ginklus medžioklės metu.

 

Nors iš pažiūros automobilis minimalistinis, jis turi LED žibintus, žalios odos saloną ir prancūziško ąžuolo apdaila puoštą prietaisų skydelį.

Kažkada pats princas, kalbėdamas apie savo laidotuves, pajuokavo: „Tiesiog įkiškite mane į Land Rover ir nuvežkite į Vindzorą“.

Karališkos šeimos meilė automobiliams

Būdama 91-erių karalienė paparacių buvo užfiksuota vis dar pati vairuojanti savo tamsiai žalią „Jaguar X-Type“, kai važiavo iš rytinių sekmadienio pamaldų.

D.Britanijos gyventojai buvo įpratę laikraščių nuotraukose matyti vairuojančią karalienę, jos meilė automobiliams ir vairavimui ne kartą pažymėta žurnalistų. Tačiau faktas, kad net ir garbaus amžiaus monarchė vairo iš rankų paleisti neketina, sužavėjo daugelį.

 

Beje, Elizabeth II šiuo metu yra vienintelis asmuo D.Britanijoje, kuriam nebūtina turėti vairuotojo pažymėjimą, kad galėtų važinėti automobiliais. Pirmąsias transporto priemones karalienė išmoko vairuoti dar Antrojo pasaulinio karo metu, kai tarnavo mechanike britų kariuomenės moterų teritoriniame junginyje.

Vėliau Elizabeth II daugybę kartų pastebėta vairuojanti įvairius britiškus automobilius, dažniausiai – patikimą žalią (panašu, kad mėgstama Jos Didenybės spalva) „Range Rover“, taip pat jau minėtą „Jaguar X-Type“ ar klasikinį „Jaguar S-Type“ bei ikoniškąjį „Land Rover Defender“, gamintą 1948–2016 metais.

Pastarasis buvo tikras karalienės numylėtinis – skaičiuojama, kad Elžbieta II turėjo apie 30 skirtingų metų ir konfigūracijos defenderio modelių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()