„Microsoft“ šiais metais visiškai atnaujins „Windows 10“ programėlių parduotuvę: pagaliau sulauksime to, ko daugelis taip laukė  (12)

„Windows Central“, remdamasis savo šaltiniais praneša, kad „Microsoft“ kuria visiškai naują „Windows 10“ programėlių parduotuvę, kuri turėtų pasiūlyti modernią ir lanksčią vartotojo sąsają.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė taip pat atliks parduotuvės programų patvirtinimo politikos pakeitimus: pranešama, kad svetainė taps patogesnė vartotojams ir kūrėjams.

Operacinės sistemos „Windows 10“ programėlių parduotuvė „Microsoft Store“, per pastaruosius porą metų pasitraukė į antrą planą, nors ir anksčiau ji neblizgėjo. Parduotuvę vartotojai apibūdindavo kaip nepatrauklią ir lėtą.

Visa tai turėtų pasikeisti naujoje aplinkoje, ties kuria dirba „Microsoft“. Daugelį įmontuotų programėlių, įskaitant parduotuvę, pagyvins nauja sąsajos struktūra, dizainas, naujos, nuoseklaus stiliaus piktogramos ir sklandžios animacijos.

Naujoji parduotuvė vis tiek bus universali „Windows“ platforma, tačiau „Microsoft“ į tai ketina žiūrėti rimtai, kas mėnesį atnaujindama naujas funkcijas ir patobulinimus.

„Windows Store“ leis stabiliau atsisiųsti ir įdiegti pagrindines programas ir žaidimus.

Teigiamas „Microsoft“ žingsnis

Tačiau svarbiausia tai, kad „Microsoft“ tariamai žengs žingsnį, kurį turėjo žengti dar anksčiau. Pavyzdžiui, bendrovė leis kūrėjams perkelti savo „Win32“ programas į naują parduotuvę be jokių pakeitimų, tiesiai į esamą kodą. Anksčiau jie turėjo pakuoti savo „Win32“ programas į MSIX ir buvo priversti naudoti „Microsoft“ atnaujinimo ir prekybos platformas.

 

„Microsoft“ leis kūrėjams pateikti įprastus .EXE arba .MSI paketus į parduotuvę ir netgi suteiks galimybę maišyti programas, bei išleisti naujinimus per savo CDN kanalus. Šis pakeitimas bus naudingas kūrėjams, turintiems įmontuotą automatinio atnaujinimo funkciją (pvz., „Firefox“ ar „Zoom“), suteikiant jiems galimybę valdyti, kaip ir kada vartotojams siunčiami naujinimai ar kito tipo turinys.

Galiausiai „Microsoft“ leis kūrėjams naudoti savo pajamų srautus programose, visiškai aplenkiant kompanijos komercinę platformą.

„Microsoft“ nori pozicionuoti „Microsoft Store“, kaip atvirą platformą, kuri leis vartotojams lengvai rasti geriausias „Windows“ programas.

 

Dabar bus leidžiamos programos, kurios anksčiau buvo atmestos dėl vietinių naujinimų sistemų naudojimo ar pirkimo programoje.

Šie pakeitimai turėtų leisti tokioms programoms, kaip „Google Chrome“ ar „Adobe Creative Cloud“ būti prieinamoms parduotuvėje, nors laikas parodys, ar šie kūrėjai tikrai domisi „Windows“ parduotuve.

Įdomu tai, kad pakeitimų dėka pati „Microsoft“ pagaliau savo parduotuvėje pridės daugybę aukščiausio lygio programų: „Teams“, „Office“, „Edge“ ir net „Visual Studio“. Šiuo žingsniu kompanija „Microsoft“ ketina parodyti, kad rimtai žiūri į savo naują parduotuvę.

Pranešama, kad naujoji parduotuvė pasirodys rudenį – greičiausiai kartu su „Windows 10 Sun Valley“ atnaujinimu, nors tikėtina, kad gali būti perkelta ir į senesnes „Windows 10“ versijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Techsmart.lt
Techsmart.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: