„Windows 10“ užduočių juosta labai greitai gaus naujų funkcijų: daugeliui tai labai patiks (Video)  (2)

„Windows 10“ užduočių juosta per daugelį metų nepasikeitė, tačiau „Microsoft“ prieš keletą mėnesių pradėjo eksperimentuoti su keletu naujų funkcijų papildymų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio mėnesį saviškiams buvo leista išbandyti naują orų ir naujienų valdiklį, pavadintą „Naujienos ir pomėgiai“ (angl. News and Interests). Panašu, kad „Microsoft“ išsiaiškino daugumą klaidų, nes ši funkcija netrukus bus pasiekiama visiems „Windows“ vartotojams.

Kadangi dėl „COVID-19“ pandemijos daugiau žmonių nei bet kada anksčiau dirba namuose, „Microsoft“ nori rasti būdą, kaip padaryti jų darbo dieną šiek tiek patogesnę. „Naujienų ir pomėgių“ funkcija yra tik vienas iš būdų, kuriuo bendrovė tikisi įgyvendinti šią viziją – kai ši funkcija pasirodys, „Windows 10“ klientai savo užduočių juostoje pastebės naują orų valdiklį.

 

Jis parodys temperatūrą, oro sąlygas (debesuotą, saulėtumą ir kt.) ir mažą apvalią saulės piktogramą, kuri pasikeis atsižvelgiant į šias sąlygas.

Jeigu tai viskas, ko jums reikia, galite palikti valdiklį tokį, koks yra, ir niekada su juo nebendrauti. Tačiau, jei nuspręsite kastis šiek tiek giliau, spustelėję jį ir atsiras pomėgių sąsaja.

Čia rasite jums suasmeninto turinio sąrašą: eismo sąlygas, akcijų paketus, sporto reitingus, naujienų antraštes ir kt. Galite išjungti bet kurią jums neįdomią kategoriją ir palikti tik tai, kas jums rūpi.

 

Jei kategorijų valdymas jums per platus, nedvejodami jas patikslinkite. Galite pasirinkti norimų pamatyti naujienų tipus ir netgi portalus, iš kurių norite jas pamatyti. Tai padės tiksliai suderinti pasiūlymo algoritmą pagal jūsų skonį.

Jeigu nenorite matyti šio vadiklio, galite (kaip ir visus kitus užduočių juostos valdiklius) visiškai išjungti. Atsižvelgiant į tai, tai atrodo idealus „Windows 10“ atnaujinimas – naudingas, pritaikomas ir, svarbiausia, daugeliui vartotojų, visiškai neprivalomas.

Naujoji funkcija „Windows 10“ vartotojų bazėje pasirodys per „kitas kelias savaites“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(20)
(2)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: