„Leonidu“ susidomėjo ir JAV kariuomenė - naujasis ginklas dronus naikins ištisais būriais: jau įrodė šimtaprocentinę sėkmę (Foto, Video)  (21)

Sukurtas naujas efektyvus ginklas prieš dronus – sunaikina taikinius 100 proc. efektyvumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maži ir vartotojams skirti dronai siūlo keletą gana bauginančių galimybių teroristams: jie buvo naudojami bandant nužudyti per pasikėsinimus, o ISIS tyrinėjo juos kaip būdą nuotoliniu būdu atakuoti oponentus Sirijoje.

Potencialių taikinių sąrašas yra beveik begalinis, pradedant dideliais sporto žaidimais ir baigiant tarptautiniais oro uostais, o technologija yra pigi ir lengvai prieinama.

Nereikia didelių techninių žinių, norint pritvirtinti prie drono bombą ir kur nors nuskraidinus orlaivį, ją detonuoti.

Su tokiais dronais kovos nauja sistema - „Epirus Leonidas“ yra daugiafunkcinė priešelektronikos sistema. Jos funkcija – atbaidyti užpuolikų minias. Nors sistemos pavadinimas primena Spartos karalių Leonidą ir jo garsiuosius 300 spartiečių, ji pavadinta Leonido iš Epiro vardu, kuris buvo griežtas Aleksandro Didžiojo auklėtojas.

 

Bet kokiu atveju, technologija yra įspūdinga. Mažos sulankstomos priekabos dydžio „Leonidas“ yra nukreiptos energijos ginklas, kuris naudoja didelės galios mikrobangų energiją, kuri tiesiog išjungia dronų elektroniką.

Ginklas iššauna valdomą elektromagnetinių spindulių srautą, kuris sklinda tūkstančius kartų per sekundę. Turėdamas tikslias skaitmeninio pluošto formavimo galimybes, jis gali pasirinkti vieną taikinį iš daugelio arba vienu metu atakuoti visą plotą plačiosios šviesos režimu, sunaikindamas būrius bepiločių orlaivių sukurdamas „jėgos lauką“, per kurį joks elektroninis prietaisas negali praeiti nepažeistas.

 

Ginklų sistemą sukūrusi bendrovė „Epirus“ jau pasirašė sutartį su „Northrop Grumman“, ir, pasak „Digital Trends“, JAV gynybos departamentas rengiasi pradėti juos eksploatuoti po prototipo demonstracijos, kurioje „Leonidas“ sėkmingai sunaikino 66 iš 66 bepiločių orlaivių.

„Leonidas“ ginklo prieš dronus bandymus galite pamatyte šiame video.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(8)
(72)

Komentarai (21)