Projektas HARP. Bandymas paleisti į kosmosą palydovus naudojant milžinišką patranką (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jordanbn2 2021-05-18 21:22
Jeigu pasieke 150km auksti tai jau galimas orbitinis skrydis, neblogai. Tokio palydovo paleidimo kaina butu juokinga. Aisku raketinio kuro tiekejai butu tureje dideliu nuostoliu. Kaip ir kitose technologijose, Sakykim kazkas pasiulo sukurti karini aparata antigravitaciniu principu. Bet kam naudingiausias karas? Valstybe nori kariauti, jai reikia finansavimo. Finansuotojai naftos magnatai, arba investave i kuro pramone. Jie sako jo mes finansuosim karinius veiksmus, bet jeigu jus naudosites musu tiekimo grandinemis, pirksit is musu kura. Jeigu kuro nereikes, tai koks tikslas finansuoti. Aisku aparatu ir amunicijos pirkimas kazkiek pelno nestu, bet tai jau ne tas. Na akumuliatoriai dar neblogai, jiems irgi reikia tiekimo, elektros, reikia juos keisti. Bet kazkas is kitokiu alternatyviu saltiniu jau reikstu didelius nuostolius. Nors ju gamyba ir tiekima irgi tie patys magnatai greitai perimtu. Bet aisku reiketu dideliu investiciju ir reikstu bent laikinai smarkiai sumazejusi pelna. Nors ziurint i ateiti tai jiems atsipirktu, bet labai negreitai
Kyborg 2021-05-19 20:41
Tokį aukštį nėra sudėtinga pasiekt, orbitiniam skrydžiui daug svarbiau ir sudėtingiau pasiekt reikiamą greitį. Raketos kylančios į orbitą nekyla statmenai, jos nuskrenda ne vieną tūkstantį km kol pasiekia reikiamą aukštį ir greitį.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-08-21 23:23
https://www.spinlaunch.com/
gytis13 2023-08-22 00:06
O koks pasiekiamas sviedinio greitis išlekiant iš vamzdžio?
Hmz 2023-08-22 00:19
"Black Brant“ skambančia raketa" "Sounding rocket" yra zondavimo raketa, o ne skambanti.
kestutisz 2023-08-23 10:46
Nieko neskaičiuojant ir negooglinant - taip, jis gan didelis, bet problema, kad "sviedinys" tai lėtėja, kai raketa tuo tarpu vis greitėja. Lieka tik mažiukai labai patvarūs - vos ne pokalibrinių tanko sviedinių tipo kur dar ir papildoma raketa. Bet tada vėlgi visas grožis dingsta nes turi neštis ir kurą - o jo nešimas ir yra didžiausia raketų problema.