Didžioji Britanija gaus pasaulinio lygio pajėgumus: RBSL atnaujina pagrindinį mūšio tanką į „Challenger 3“ (Foto, Video)  ()

„Rheinmetall BAE Systems Land“ (RBSL) su Gynybos ministerija pasirašė 800 milijonų svarų (1,1 milijardo JAV dolerių) vertės sutartį atnaujinti 148 britų armijos šaltojo karo laikų „Challenger 2“ į „Challenger 3“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Darbai bus pradėti šiais metais, o atnaujinti tankai turėtų pradėti veikti 2027 m.

Iš pradžių 1986 m. sukurtas pakeisti „Challenger 1“ pagrindinį mūšio tanką, „Challenger 2“ pradėjo tarnybą 1993 m. ir tarnavo 2003 m. invazijos į Iraką metu, kaip sąjungininkų pajėgos. Nuo to laiko Britanijos armija susiduria su vis aktualesniu klausimu apie šarvuotų pajėgų ateitį. Ar juos reikės pakeisti naujais sunkiaisiais tankais, kovai su grėsmėmis, tokiomis kaip Rusija ar Kinija, ar juos reikės pakeisti lengvesnėmis, manevringesnėmis, autonomiškesnėmis transporto priemonėmis, kylant naujoms grėsmėms?

Dėl didžiulių išlaidų, susijusių su pakaitinės karinės technikos sudarymu, Didžiosios Britanijos vyriausybė artimiausiu metu pasirinko gyvenimo pratęsimo programą, kad dabartinės transporto priemonės būtų eksploatuojamos iki 2030 m. Tai apims ne tik jų kapitalinį remontą, bet ir reikšmingus patobulinimus, norint pagaminti naujos klasės tankus „Challenger 3“.

 

Patobulinta transporto priemonė bus aprūpinta pažangiomis kovos priemonėmis. Tankas bus ginkluotas naujausiu 120 mm aukšto slėgio L55A1 lygiavamzdžiu pagrindiniu pabūklu, kuris šaudys kinetinės energijos prieštankinius šovinius. Šis ginklas bus įdėtas į naują skaitmeninį bokštelį, užtikrinantį geresnę įgulos apsaugą ir tikslesnį taikinio aptikimą.

„Kokia akimirka RBSL, mūsų ginkluotosioms pajėgoms ir JK klestėjimui“, – sako Johnas Abunassaras, RBSL valdybos pirmininkas.

 

„Džiaugiamės galėdami paskelbti šį pranešimą ir įtvirtinti šarvuotų transporto priemonių inžinerijos sugrįžimą į JK. Šis pranešimas paskelbtas po daugelio metų sunkaus darbo ir bendradarbiavimo su klientu, ypač pastarosiomis ypatingomis aplinkybėmis, kurias sukėlė COVID-19 pandemija.“

„Britų armija gaus pasaulinio lygio pajėgumus. RBSL, tuo metu „Vickers Defense Systems“, daugiau nei prieš 25 metus perdavė pirmuosius „Challenger 2“ Britanijos armijai, ir mūsų inžinieriams tai yra didžiulis pasididžiavimas kitą žingsnį žengti kartu.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(3)
(26)

Komentarai ()