Puiki žinia „Xiaomi“: Pentagonas sutiko išbraukti kinų bendrovę iš „juodojo“ sąrašo  ()

JAV Gynybos departamentas sutiko išbraukti elektronikos milžinę „Xiaomi“ iš bendrovių, siejamų su Kinijos komunistų partija, „juodojo“ sąrašo, nurodoma vėlai antradienį paskelbtose teismo dokumentuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi“ padavė Pentagoną ir JAV Iždo departamentą į teismą dėl buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos sausio 14 dienos paskelbto įsakymo priskirti ją prie kitų 18 kompanijų, į kurių vertybinius popierius amerikiečiams draudžiama investuoti.

Tokį žingsnį buvo žengta Jungtinėms Valstijoms tuomet mėginus padidinti spaudimą Pekinui dėl strateginės ir prekybinės įtampos.

Kovo mėnesį vienas Vašingtono federalinis teisėjas, suabejojęs JAV vyriausybės susirūpinimo dėl nacionalinio saugumo pagrįstumu, sukritikavo draudimo taikymą „Xiaomi“ ir laikinai jį įšaldė.

 

Antradienį vyriausybės advokatai pareiškė neskųsiantys teisėjo nutarties, ir sutiko paskelbti įsakymą atšaukti „Xiaomi“ priskyrimą „Kinijos komunistų karinėms bendrovėms“.

„Xiaomi“, kurios akcijomis prekiaujama Honkongo ir kitose biržose, taip pat JAV nebiržinėje rinkoje, patikino, kad ji „nėra valdoma ar kontroliuojama Kinijos vyriausybės ar kariuomenės, taip pat nėra kitaip su jomis susijusi“.

 

„Be to, nei Kinijos vyriausybė, nei kariuomenė, ar bet kuris kitas su gynybos pramonės baze susijęs subjektas, neturi galimybės kontroliuoti įmonės valdymo ar jos reikalų“, – pareiškė kompanija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(5)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: