Rusija vėl susimovė - paaiškėjo jos klastotė apie 5-os kartos naikintuvus Su-57 (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

xayer 2021-05-17 14:24
VirtualGadget 2021-05-17 18:24
Technologijų prasme tas naikintuvas visai įdomus net jeigu tokį ir vieną tik turėtų. Kiek teisybės, o kiek tai yra fantazijos nelabai patikrinsi iš video. Rusijai tų ginklų kiek dabar turi ir kokių dar ilgam užteks. Svarbiausia kad patys nesusisprogdintų. O dėl kito aš nesijaudinu.
Talkatif 2021-05-17 20:20
O realybė tokia, kad idomiausia RU kariškių kuriame feikai. Kažko įdomiau jau nebesugeba sukurt.
immortallt 2021-05-17 21:36
Ant popieriaus Š.Korėja galingiausia jūrinė valstybė. Povandeninių laivų turi daugiau nei visos šalys kartu sudėjus laivų. O faktas tas, kad tie povandeniniui laivai - tai savižudžių torpedos. Taip ir Rusija, ant popieriaus turi daug tankų, klausimas, kiek jų iš vietos gali pajudėti. Ant popieriaus turi daug branduolinio ginklo, kiek realiai jo turi, ir kiek dar realiai užtaisų galėtum į balistines raketas sudėti. Amerikonai buvo senai jau pasakę, kad didelė dalis jų arsenalo jau nebepanaudotini, todėl pradėjo jo išardymą. Ant popieriaus rusai ir karių daug turi, praktiškai tai banditėliai, kurie vos ginklą moka nulaikyti. Gerai prieš neorganizuotą kariuomenę, ar kokius beduinus lakstančius su dar mažiau pasirengimo ir prastesnėmis technologijomis. Bet prieš profesionalią kariuomenę, kuri turi pilną oro, vandens ir artilerijos palaikymą ir 10x didesnė kariuomenė iš Rusijos pusės nėra bėda. Dar vienas dalykas, Rusija beveik visą žmonijos civilizacijos laikotarpį buvo geografijos saugoma. Dabar nei žiemos nebaisu, nei 2000 km atstumą įveikti. Per 4-5 valandas kinai Krasnojarske jau bus numetę savo tankus ir kontroliuos teritoriją. O vakaruose jų karinė galia iš vis nieko nebereiškia, nes visa vakarų Europa būtų susivienijusi. Lenkai rusų pajėgumus atremti galėtų, o jei bent 1/20 NATO pajėgumų, tai Rusijos visi pajėgumai vakaruose būtų sutriuškinti, nes oro nekontroliuoja. Jūros irgi. Tankų jų daug, bet šiuolaikinė artilerija juos išmedžioti gali greitai. Žvalgyba irgi nebe antro pasaulinio karo. Taip kad jų tas kiekis nieko nebereiškia. Čia prieš Ukrainą ar Kazachstaną kokį dar kažką reiškia. Lietuviai va galėtų tik kokius dronus-savižudžius tankų vikšrams naikinti dar pasigaminti, kurie aktyvuoti patys tankus susimedžiotų ir nutraukytų vikšrus, ir prieš susinaikinimą išsiųstų tikslias koordinates, kad palengvintų suradimą. Palydovinėse nuotraukose pasižiūri ir iš artilerijos iš 50-100 km sunaikini. Arba pasiunti oro pajėgas išnaikinti. Realiai rusams vienintelis bent kiek įmanomas žingsnis - žali žmogeliukai, apsimetinėti civiliais ir pan., atbulinį partizaninį karą daryti.
VytautasRušinskis 2021-05-17 22:11
Rusija yra 1 vienetas, EU sąjunga 27 vienetai. Tai kaip jums atrodo karo atveju, 27 generolai prieš 1. Rusija techniškai negali laimėti, o tos ATO bombos taip pat nieko nekeiča šioj situacijoje. Čia tiesiog politika ir verslas, daugiau nieko.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-05-17 22:47
1:17:30 tas kadras
HardAxe 2021-05-17 23:00
viskas būtų liuks, bet vienas generolas lengiviau suorganizuos netikėtą puolimą nei 27 pradės gintis, dargi svetimoj teritorijoj. All-in karo atveju frontas turbūt greit stotų, bet bijau, kad mes liktume už fronto linijos rusijos pusėj Iš kitos pusės kariauti su EU/USA rusija gali tik turėdama pilną kinijos palaikymą. Kitu atveju tiesus kelias į akmens amžių. Tarybų laikais chebra buvo atsilikusi, o šiais IT laikais negaus hardware ir grįš į XXa galą.
Mbucks12 2021-05-18 07:36
Nesu Rusijos fanas. Tikrai ne. Šiaip nepatinka man ta valstybė, nes yra kaip tipinis marozas rajone, kuris niekur nesugeba normaliai įsidarbinti, ar sukurti verslą, bet su siemkom prie padjezdo prašo visų pinigų ir grasina silpnesniems... Bet sakyti, kad jie negali kariauti yra mažų mažiausiai kvaila. Kiekis turi reikšmę. Technologijos nelemia karo baigties - žmonės jomis besinaudojantys lemia. Yra tekę dalyvauti gan keistame bėgimo renginyje Lenkijoje mokyklos laikais. Kur visi turėjo tik popierinius žemėlapius, o Olandų kariai su GPS ir planšėmis, bet vis tiek visada atbėgdavo paskutiniai. Bet kiečiausiai buvo, kai jie mėgino pastatyti pietų staliuką ant žemės, o kai anas vis lygiai nestobėdavo, vienas jų karys iškėlė teoriją, kad turbūt gravitacija skirtinai veikia šiame plote...
immortallt 2021-05-18 09:05
Na pirmiausia reikėtų prisiminti, kad Gruzijoje rusai pararado berods 21 naikintuvą. 1 numušį gruzinai, 20 patys. Ukrainoje bandė imti daugiau teritorijos, bet net ir realiai nesant vadų ukrainiečių kariuomenėje, daugiau nebepaėmė. Taip, frontas greičiausiai pro mus du kartus praeitų, bet Rusijai tokiu atveju kaput. Aišku, kad žmonės lemia, tik va žmonės Rusijos kariuomenės, kurie neskiria karinio lėktuvo nuo keleivinio yra tie žmonės, kurie moka naudotis technologijomis? Tekę ne su vienu Lietuvos karininku bendrauti, tekę ir su JAV kareiviu mokytis, tai būtent, kad ekipiruotė ir parengimas šiais laikais yra viskas. Rusijoje tuo tarpu kariauti siunčiami realiai gezai-vaikai po poros dienų apmokymu kaip ginklą išrinkti, išvalyti ir kaip taikytis. Taip chaoso sukels daug, bet laimėti jie turi nulį šansų. Kinų interesai kur, kaip ir aišku, eksportas į vakarų pasaulį, jiems paskolų išdalinta milijardais, tuo tarpu Rusija yra tik resursai. Ideologiniai partneriai senai nėra, rusai kinus dulkina kiekvieną kartą, kai rusams prireikia pagalbos kažką įrodyti vakarams. Juokingiausia buvo, kai gąsdino, kad dujas visas nukreips Kinijai. Pasirašė sutartį dėl dujų tiekimo, kaina mažesnė nei Europai, vamzdynų naujų kaina tokia, kiek per 20 metų pelno uždirbti nepavyks. O dar vamzdyne reikia laikyti tiek dujų, kiek per 1,5 metų perduoti galima. Labai aiškino viešai, kaip čia gerai, o realiai tik 1/10 kiekio į ES su nuostoliais. Tokie va partneriai kinai.
who 2021-05-18 15:57
Dėl dviejų kartų abejoju. Jei tik lokalus konfliktas, kaip dabar pasaulyje įprasta, rimtesni pajėgumai prasideda tik pas lenkus. Žaibiško puolimo atveju uždarytų Suvalkų koridorių, ir jei spėtų įsitvirtinti, galėtų atmušinėti atakas. Blogiausia būtų mums, pastovūs bombardavimai, etc. Vakarai šito gėrio nepagailės bandant sugražinti tetritorijas. Į rusijos gilumą nesibrautų, dėl atominio ginklo, kas reikš gyvenimą chaose tiems kas išgyvens. Geriau galvoti rimtas strategijas kaip atlaikyti puolimą, negu žaisti žaidimus, kad pas juos viskas š, o kai reikės mes parodysim lygį. Realiai žmonės visur panašūs. Kuo skiriasi mūsų šauktiniai nuo jų, nei vieni, nei kiti nedega entuziazmu, rusai bent mokykloje kalašnikovą surinkti išmoksta. Na o geriausia rasti būdą gyventi taikoje (pasiruošiant blogiausiam).
conjurer 2021-05-18 16:33
Kai prasidės karas ne prieš žmones, kaip dabar visi "proxy" karai, o tarp didžiųjų valstybių, visai kita ginkluotė bus aktuali. Bus svarbu kas turi daugiau tarpkontinentinių raketų, ir kas gali pigiau kepti dronus, arba sparnuotas raketas. Manau kai prieisim prie artilerijos atstumų, daugiau nei 80% karo bus įvykę
immortallt 2021-05-18 16:41
Tai šauktiniai pas mus kažkiek labiau motyvuoti, bet ginkluoti prastai. Profesionali kariuomenė biški kitaip, tie tai ir treniruoti, ir patirties dalis įgiję, ir ginkluotės rimtesnės turi. Kad būti pasiruošusiems privalu - tai net klausimo nekyla. Reikia stiprinti savo gyvynbą ir būtent ne nuo tiesioginio puolimo, o ypač nuo visokių hibridinių atakų. Nes Rusija tiesioginiam puolimui nėra pajėgi. Į Rusijos teritoriją NATO eiti nereikėtų, Kinija tą pati greitai padarytų. Rusijos branduolinis ginklas irgi dvejoju, kad daug jiems padėtų, nes išrinktų greitai. O šiaip apie Rusijos nusiteikimą NATO gerai parodo, kur yra jo dukra. Jei būtų planuojama kažkas, senai būtų Rusijoje. Rusija balsitinėmis raketomis ir sparnuotomis raketomis pralaimėtų net neprasidėjus karui. Todėl ir sakau, eitų hibridines atakas, žali žmogeliukai, apsimetinėtų, kad čia ne Rusija, neva paorganizuotų referendumą su 120% aktyvumu. P.S. esu tik už profesionalią kariuomenę, moderniausią ekipiruotę ir karinę įrangą. Geriau investuoti į civilių treniravimą hibridinės atakos metu, t.y. informacijos sklaida, barikadavimas ir pan., či šaulius tikslinga stipriau įtraukti, skatinti žmones jungtis prie šaulių.
HardAxe 2021-05-18 17:18
kvailas klausimas - o kas tie šauliai? Visur girdžiu, bet kas jie per vieni - neįsivaizduoju.
conjurer 2021-05-18 17:33
Šitame kontekste, savanorių alternatyva.
immortallt 2021-05-19 12:50
Šauliai niekada netampa oficialia kariuomenes dalimi, tai iš esmės civilių darinys, kurie nevykdytų karinių veiksmų, ginklus turi tik savo iniciatyva, teisėtai aišku. Jų tikslas neramumų atveju (nebūtinai priešo puolimo), gelbėti visuomenės struktūroms. Pagooglinęs manau rasi kaip jie geriau save pristato. Tokios organizacijos iš esmės apsunkina priešų veiksmus svetimoje teritorije, nes jos nariai būna iš įvairių veiklos sektorių, praleidžia daug informacijos, priėjimą turi prie labai skirtingų resursų, todėl gali tiek informacijos daug surinkti lanksčiai, nes išgaudyti sunku, tiek ir spręsti problemas, kurių tokios struktūros kaip kariuomenė ar policija kartais greitai negali.