Naujasis „Tesla“ elektromobilis daužo „Laguna Seca“ trasos rekordus: dėl įdomaus sprendimo pasiekia net 322 km/h greitį ir jis gali būti geriausias savo klasėje - bet konkurentai turi savo atsakymą (Foto, Video)  ()

Kol pasaulis laukia, kada „Tesla Model S Plaid“ pagaliau pasirodys rinkoje, pranešama, kad bendrovė išbando naują aukštos kokybės elektrinio sedano variantą „Laguna Seca“ lenktynių trasoje Kalifornijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla Model S Plaid“ gali būti geriausias savo klasėje

Naujas variantas yra raudonas lenktyninis automobilis ir jame yra „reguliuojamas sparnas, įmontuotas bagažinėje“, o tai rodo, kad „Tesla“ labai domisi sportinių automobilių charakteristikomis, būtent naudodamas naują absoliučiai šviežiai pasirodantį spoilerį.

Remiantis „The Kilowatts“ vaizdo įrašu, „Model S Plaid“ rato laikas „Laguna Seca“ trasoje yra labai įspūdingas ir geriausias savo klasėje.

Tačiau lieka neaišku, ar ištraukiamas spoileris bus galutinės gamybos modelyje. Visgi tikėtina, kad ateinančiais mėnesiais išgirsime, ką šia tema kalbės generalinis direktorius Elonas Muskas.

„Tesla Model S Plaid“ gali pasiekti 200 mph (322 km/h) greitį, vienu įkrovimu nuvažiuoti 390 mylių (628 km), greitį nuo 0 iki 60 mph (maždaug 100 km/h) gali pasiekti per 1,99 sekundės ir turi 1 020 AG.

 

Modelį planuojama pristatyti rugpjūtį arba rugsėjį, rašoma „Tesla“ svetainėje. Tačiau „Tesla“ nėra vienintelis reikšmingas automobilių gamintojas, išleidžiantis didelio našumo elektrines transporto priemones.

Osakoje (Japonija) įsikūrusi kompanija „Aspark“ sukūrė aukščiausios klasės transporto priemonę. Pranešama, kad „Owl“ (liet. Pelėda) vadinamas elektromobilis yra riboto kiekio (iki 50 vienetų visame pasaulyje) ir parduodamas už maždaug 3,2 mln. JAV dolerius.

 

Neįtikėtina, 1 984 AG turinti ši prabangi, greita elektrinė transporto priemonė naudoja keturis elektrinius variklius kartu su 64 kWh ličio jonų akumuliatorių paketu, leidžiančiu nuvažiuoti 280 mylių (450 km). Bendrovė tvirtina, kad elektromobilis gali nuo 0 iki 60 mph (maždaug 100 km/h) greitį išvystyti greičiau nei per 1,7 sekundės – tai rekordas, kurio, ko gero, „Tesla Model S Plaid“ nesumuš. Visgi,  „Tesla Model S Plaid“ bus kur kas labiau prieinamas.

„Tesla Model S Plaid“ spoileris gali būti atsakymas į „Lucid Air“

Kita elektromobilių kompanija žada 1 080 AG prabangų elektrinį sedaną – tai bus inžinerinis iššūkis tiek „Tesla“, tiek „Porsche“ prabangioje EV nišoje. Kompanijos „Lucid Motors“ transporto priemonė yra aptaki ir minimalistinė, atsižvelgiant į vokiškų sedanų estetiką. „Lucid Air“ gali nuvažiuoti ketvirtį mylios (400 m) per maždaug 9,9 sekundės, aplenkdamas „Porsche Taycan“ ir „Tesla Model S“, nors „Tesla“ spoileriu aprūpintas variantas gali pakeisti šį faktą. Šiuo metu, kol „Lucid Air“ pasipriešinimo koeficientas yra tik 0,21 – tai yra aerodinamiškai efektyviausias prabangus EV.

 

„Lucid Motor“ teigia, kad elektromobilio nuvažiuojamas atsumas vienu įkrovimu siekia 517 mylių (830 km), o 300 mylių (480 km) galima nuvažiuoti bateriją įkrovus 30 minučių.

Interjeras ištaigingas – jame yra 34 colių 5K lenkto stiklo kabinos ekranas ir ištraukiama valdymo panelė.

„Tesla“ susidurs su didele konkurencija, nes vis daugiau automobilių gamintojų žengia prie visiškai elektrinių automobilių. Nors negalime pasakyti, kuriai inovatyviai įmonei seksis geriau, neabejotinai yra šviesi ateitis didelio našumo transporto priemonėms, kurios naudoja švarią elektrą, o ne iškastinį kurą, atsižvelgiant į nuolatinį pasaulinės klimato kaitos progresą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(5)
(23)

Komentarai ()