Pamatę autostrada be vairuotojo lekiantį „Tesla Model 3“ eismo dalyviai puolė kviesti policiją: kas nutiko vėliau – dar įdomiau (Video)  (0)

Kalifornijos kelių policijos patrulis sustabdė automobilį „Tesla Model 3“, kuris autostradoje važiavo be vairuotojo. Tiksliau, vairuotojas buvo, tačiau jis snaudė ant galinės sėdynės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigiama Kalifornijos policijos feisbuko paskyroje publikuotoje žinutėje, kelių patruliai gavo net keletą skambučių iš sunerimusių kitų eismo dalyvių, kad magistralėje dideliu greičiu lekia niekieno nevairuojamas „Tesla Model 3“ automobilis.

Rezultatu automobilio savininkas nenudžiugo. Visa tai, turbūt, turėjo būti linksma istorija draugams ar socialinėje medijoje pasidalinta žinutė.

Patruliai sustabdė automobilį ir nuo užpakalinės sėdynės ištraukę šio automobilio savininką, 25-erių metų Paramą Šarmą, ne tik surašė protokolą už pavojingą vairavimą bei pareigūnų reikalavimų nevykdymą, bet ir uždarė nelaimėlį į areštinę. O automobilį nugabeno į saugojimo aikštelę.

 

„Tesla“ kompanija, komentuodama pasirodžiusią žinutę, dar kartą pakartojo, kad anot jų, autonominė sistema automobiliuose turi tik pagalbinę funkciją, kuri padeda vairuotojams, bet nepakeičia juos prie vairo.

Beje, kas keletą minučių „Tesla“ atstovai prašo vairuotojo uždėti rankas ant vairo, tad kaip prasižengėliui pavyko ilgą laiką važiuoti ne vairuotojo vietoje, pranešime nepaminėta.

 

Taip pat savaitgalį pasaulį apskriejo vaizdo įrašas, kur bepilotis automobilis, iki tol visiškai idealiai atlikęs savo funkcijas pasimetė ir nesugebėjo judėti toliau, kai viena iš eismo juostų buvo atitverta kūgiais dėl kelio darbų. Taigi vairavimo sistemos dar nėra viską suprantančios ir pakeičiančios vairuotoją visais gyvenimo atvejais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(15)
(5)
(10)

Komentarai (0)