„Ford“ mina Elonui Muskui ant kulnų: paskelbė, kiek sulaukė naujausio elektrinio pikapo „F-150 Lightning“ rezervacijų (Video)  (1)

Praėjusią savaitę „Ford“ pristatė „F-150 Lightning“ – visiškai elektrinę bendrovės perkamiausio pikapo versiją. Dabar gamintojas skelbia, kiek sulaukė išankstinių šio elektromobilio rezervacijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ford“ patvirtino, kad gavo daugiau nei 44 000 naujų elektrinių pikapų „F-150 Lightning“ rezervacijų. Tai mažiau, nei gali pasigirti „Tesla Cybertruck“, tačiau tai vis vien labai geras rezultatas.

„F-150 Lightning“ gali labai pagreitinti elektrinių transporto priemonių plėtrą JAV, nes „F-150“ jau yra geriausiai parduodama keleivinė transporto priemonė rinkoje.

Generalinis direktorius Jimas Farley sakė, kad „Ford“ per pirmą dieną gavo 20 000 užsakymų, o dabar jis patvirtino, kad per 48 valandas „F-150 Lightning“ pikapą rezervavo daugiau nei 44 000 vartotojų.

 

2022 m. viduryje pasirodysiantį elektrinį pikapą automobilių gamintojas rezervuoja už grąžinamą 100 JAV dolerių užstatą. Mažas užstatas rodo tik vidutinį susidomėjimą šiuo automobiliu, tačiau „Tesla Cybertruck“ sąlygos yra vienodos, o tai mums leidžia juos palyginti.

 

Kai „Tesla“ 2019 m. pristatė „Cybertruck“, automobilių gamintojas paskelbė, kad per pirmąją dieną gavo daugiau nei 146 000 rezervacijų.

„Tesla“ per pirmąją savaitę pasiekė apie 250 000 „Cybertruck“ rezervacijų, o dabar manoma, kad ji gavo daugiau nei 650 000 elektrinio pikapo rezervacijų.

 

Tikimasi, kad elektrinių pikapų pasiūla greitai taps labai konkurencinga. Štai kitas JAV automobilių gamintojas „Rivian“ sako, kad kitą mėnesį vartotojams pradės pristatyti savo elektrinį pikapą „R1T“. Vėliau šiais metais turėtų sekti „Hummer EV“ pikapas, vėliau – „Tesla Cybertruck“, o kitais metais – „Ford F-150 Lightning“.

 

Kasmet JAV parduodant daugiau nei 3 milijonus pikapų, bus įdomu sužinoti, kaip greitai galima elektrifikuoti automobilių rinką, kurios vertė viršija 100 mlrd. JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(3)
(27)

Komentarai (1)