„Volkswagen“ vadovas atskleidė, ar kompanija eis baterijų, ar vandenilio keliu. Elonas suskubo pakomentuoti - toks sprendimas „stulbinančiai kvailas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-05-26 14:18
Tai tos kapsulės nėra paliekamos bulvių lauke. Ir kaip minėjau, po tiek metų pavojingiausi elementai bus 99+% suirę. Jei tokios kapsulės dar yra bunkeryje, tai tegu ten išsilieja, pavojaus niekam nesukels. Na jei galime apmokęstinti importą iš kinijos, ir galėsime apmokestinti CO2 susietą su tuo importu, manau galima sukurti ir nepalankias sąlygas planuoto nusidėvėjimo karteliams. O pigių rubų pilnos humanos.
immortallt 2021-05-26 14:24
Ne 99% suirs tikrai. Reiktų gilintis, bet didžioji dalis ten yra su pusamžiais kurie viršija šimtus metų. Planuotą nusidėvėjimą realiai galima mažinti ilginant garantijas. Ką iš dalies jau daro, bet tai pirmiausia žmonės lemia. Jei žmonės nebepirks pigaus šlamšto, įmonės jo ir negamins.
conjurer 2021-05-26 14:38
Aš kalbu kad 99+% suirs pavojingiausių dalelių, su trumpais pusamžiais. Tie izotopai su dideliais pusamžiais yra mažiau kenksmingi, nes irimo procesas lėtas ir mažos energijos. Be to svarbiausiai neįkvėpti radioaktyvių dulkių, o spinduliuotė nėra problema, jei viskas bunkeryje. Pvz urano pusamžis apie 3,5 milijardo metų, ir net jį suvalgius problemų didelių nekils (išskyrus tas kurios kils dėl panašių priežasčių kaip valgant paprastus akmenis ar oksidus). Kaip minėjau, černobilio teritorijoje yra likę tos dalelės su ilgais pusamžiais, ir jos suteikia žmogui tiek siervertų, kiek panašiai gauni skrisdamas 10+ km aukštyje lėktuvu.