Santykiai tarp Rusijos ir „Google“ aštrėja: grasina sulėtinti „Google“ veiklą  ()

Rusijos žiniasklaidos priežiūros institucija pagrasino sulėtinti „Google“ greitį, jei ši neištrins, jos teigimu, „neteisėto turinio“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į technologijų įmonę buvo kreiptasi dėl komentarų

Rusijos federalinė ryšių, informacijos technologijų ir visuomenės informavimo priemonių tarnyba „Roskomnadzor“ išsiuntė „Google“ daugiau kaip 26 000 pranešimų ištrinti „neteisėtą informaciją", sakoma priežiūros institucijos pranešime, kurį pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS.

Pareiškime „Google" taip pat kaltinama, kad riboja „YouTube" prieigą prie Rusijos žiniasklaidos priemonių, įskaitant RT ir „Sputnik", ir remia „neteisėtą protesto veiklą“.

Interneto srautas

 

Jei „Google“ nesiims veiksmų, priežiūros tarnyba teigė, kad taip pat gali sulėtėti Rusijos vartotojų, bandančių pasiekti „Google“, interneto greitis.

Kovo mėn. valstybė jau pasinaudojo šiais įgaliojimais ir apribojo prieigą prie „Twitter“, kai „Roskomnadzor“ pareiškė, kad nepavyko pašalinti apie 3 000 pranešimų.

Interneto paslaugų teikėjai Rusijoje gali apriboti arba blokuoti duomenų srautą į interneto svetaines, todėl prisijungimas prie tam tikrų puslapių tampa lėtesnis.

YouTube

Remiantis teismo dokumentais, kuriuos matė „Reuters“, „Google“ šiuo metu teisiasi su „Roskomnadzor“ dėl reikalavimų pašalinti turinį.

 

Byla susijusi su dvylika „YouTube“ vaizdo įrašų, kuriuose nepilnamečiai raginami prisijungti prie nesankcionuotų protestų, skirtų palaikyti įkalintą Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną.

A.Navalnas turi daugiau kaip 6,5 mln. „YouTube“ prenumeratorių ir reguliariai skelbia vaizdo įrašus, kuriuose išreiškia savo nepritarimą Prezidentui Vladimirui Putinui ir Rusijos vyriausybei.

Teismo posėdis numatytas liepos 14 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()