Kolumbijoje namai statomi iš natūralios vietinės žaliavos - namelis pastatomas labai pigiai ir vos per savaitę  (4)

Žmonės išgeria labai daug kavos. Kava mums yra tokia svarbi, kad Tarptautinė Kosminė Stotis turi specialiai jai sukurtą espreso aparatą. Tik kaip kava gali būti susijusi su statybomis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kavos pramonė yra milžiniška, todėl nieko keisto, kad ir jos poveikis aplinkai yra didžiulis. Miškų kirtimas, užterštas vanduo, su transportu siejama oro tarša, neekologiški skrudinimo būdai - visa tai yra problemos, kurias kada nors reikės spręsti. Tačiau šalia jų yra ir naujų galimybių.

„Woodpecker WPC“ - tai Kolumbijoje veikiantis startuolis, kuris siūlo namus vos už 4500 dolerių. Negana to, jie yra ne tik pigūs, bet ir ekologiški.

„Woodpecker WPC“ iš kavos pramonės surenka pupelių lukštus, kurie įprastai yra kompostuojami, deginami ar išmetami. Tie lukštai gali būti panaudojami plastikui sustiprinti, ką „Woodpecker“ ir daro - kompanija iš perdirbto plastiko ir kavos pupelių lukštų gamina statybinius blokus namams.

 

„Woodpecker“ blokai yra labai lengvi, lengvai perdirbami, o namai - surenkami. Paprastas mažas namelis yra surenkama per maždaug savaitę. Pirkėjai gali įsigyti blokus, nors „Woodpecker“ meistrai surenka didžiąją savo gaminių dalį patys.

Ir taip, žinoma, kad 4500 dolerių kainuojantys namai nėra prabangūs. Tačiau Kolumbija turi daug skurdžių žmonių. Be to, iš kavos pupelių plastiko blokų galima gaminti ir garažus, pašiūres, sandėliukus. Jie taip pat labai praverčia po stichinių nelaimių. Kita vertus, „Woodpecker WPC“ kataloguose rastumėte ir gerokai didesnių, prabangesnių namų, nors jie ir kainuoja daugiau nei 4500 dolerių.

Tai, beje, nėra vienintelis būdas panaudoti kavos pupelių lukštus. „Ford“ jais stiprina automobilių apdailai naudojamą plastiką. Be to, juos galima naudoti galvijų pašaro gamyboje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(4)
(11)

Komentarai (4)