Štai ir bliūkšta dažnai kartojamas elektromobilių trūkumas: pademonstravo kokį atstumą tarp įkrovimų įveiktų „Tesla Model S“ važiuodamas 120 km/val. greičiu - net ne visi benzininiai automobiliai taip sugebėtų  (27)

Nuo pat pradžių elektromobiliai yra siejami su dažnais ir ilgais apsilankymais įkrovimo stotelėse. Gerėjant baterijų technologijoms elektromobiliai šio įvaizdžio kratosi. Bet ar gamintojų pateikiami duomenys yra teisingi? Juk anksčiau nurodytas degalų sąnaudas pasiekti buvo praktiškai neįmanoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei jus jaudina elektromobilių nuvažiuojamas atstumas, tikriausiai galvojate apie ilgas keliones greitkeliais. Elektromobilis greitkelyje sunaudoja daugiau energijos, nes pasiekiamas didesnis greitis. Neseniai žurnalas „Car&Driver“ greitkelyje išbandė „Tesla Model S Long Range Plus“, kad išsiaiškintų, kokį atstumą šis elektromobilis gali įveikti važiuodamas 120 km/val. greičiu.

Elektromobilių varikliai yra labai efektyvūs, todėl praradimai visada yra labai maži. Augant greičiui, stiprėja oro pasipriešinimas, todėl praradimai auga. Tuo tarpu benzininiai automobiliai yra kitokie. Jie daugiau energijos iššvaisto važiuodami lėtai, ypač kai tenka daug stabdyti ir bėgėtis.

 

Bandymo rezultatai verčia tikėtis, kad nerimas dėl nuvažiuojamo atstumo - praeitis. „Tesla Model S Long Range Plus“ važiuodamas 120 km/val. greičiu su pilna baterija įveikė 515 km. Tai - daugiau nei kai kurie benzininiai automobiliai. Be to, „Tesla“ turi geriausią įkrovimo stotelių tinklą, todėl 515 km važiuojant greitkelio tempu tikrai pakanka.

 

Pigesnis „Tesla Model S 100D“ šiame bandyme įveiki 435 km. Vėlgi, tai - labai geras rezultatas. Tačiau atnaujintas „Tesla Model S Model S Plaid“ bei „Plaid +“ turės naujas 4680 standarto baterijas, todėl turėtų pasirodyti dar geriau. Elektromobiliai atsikrato vieno iš dažniausiai kartojamų trūkumų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(32)
(0)

Komentarai (27)

Susijusios žymos: