Didžiausias Irano karo laivas nuskendo po gaisro Omano įlankoje: tai paskutinis įvykis laivyno katastrofų serijoje (Video)  ()

Didžiausias Irano karinio laivyno laivas „Iris Kharg“ užsidegė ir nuskendo Omano įlankoje. Tikslios nuskendimo priežasties Irano pareigūnai neatskleidė, nors pasirodė pranešimų, kad visa įgula buvo saugiai išgelbėta iš laivo prieš jam nuskęstant.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spekuliacijos vis didėja, nes regionas yra strategiškai svarbus dėl savo ryšio su Hormūzo sąsiauriu, kur naftos praplukdoma maždaug 21 milijonas barelių per dieną, tai yra maždaug penktadalis viso pasaulio naftos.

Irano valstybinė žiniasklaida paaiškino, kad gaisras „Iris Kharg“ laive prasidėjo birželio 2 d. 2:25 val. (21:55 GMT), laivui vykdant pratybas netoli Irano Jasko uosto.

Patebėjus gaisrą, gelbėjimo darbai truko kelias valandas, kol visa įgula buvo išlaipinta į krantą. Pastangos sustabdyti laivo skendimą buvo nesėkmingos.

 

Dar balandžio mėnesį Iranas teigė, kad Raudonojoje jūroje nuo magnetais prie laivo korpuso tvirtinamų minų nukentėjo laivas „Saviz“. Iranas ir Izraelis kaltina vienas kitą dėl daugybės šiais metais įvykdytų atakų prieš krovininius laivus.

 

NBC korespondentas Teherane Ali Arouzi paskelbė iš tolo filmuotą medžiagą po to, kai pasirodė pranešimai apie skęstantį laivą.

 

Karinis laivas „Iris Kharg“ buvo pastatytas Didžiojoje Britanijoje ir paleistas 1977 m. Tačiau laivas Iranui buvo perduotas tik 1984 m., po 1979 m. Islamo revoliucijos.

 

„Iris Kharg“ nuskendimas yra paskutinis įvykis Irano karinio jūrų laivyno katastrofų serijoje. 2020 m., vykstant karinėms pratyboms, raketa pataikė į karinio jūrų laivyno laivą netoli Jasko. Tąkart žuvo 19 jūreivių, 15 žmonių buvo sužeista. 2018 m. Kaspijos jūroje nuskendo Irano karinio jūrų laivyno naikintojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()