JAV karinio jūrų laivyno planuose – naujos kartos atakos povandeninis laivas: su priešo laivynu kovos po vandeniu ir virš jo (Foto)  ()

Kongreso tyrimų tarnybos ataskaita atskleidžia naują informaciją apie JAV karinio jūrų laivyno naujos kartos atakos povandeninį laivą arba kitaip – SSN(X).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis atakos-puolimo povandeninis laivas bus skirtas kovoms su priešo laivynu tiek po vandeniu, tiek virš jo išnirus.

Dabartinį JAV karinio jūrų laivyno atakos povandeninių laivų parką sudaro senesnių Los Andželo klasės povandeninių laivų, „Seawolf“ klasės povandeninių laivų (titulinė nuotrauka) ir naujausios Virdžinijos klasės povandeninių laivų mišinys.

Šiuo metu gaminama Virdžinijos klasė turėjo sujungti prieinamą platformą su povandeniniu laivu, kuris galėtų veikti arčiau kranto ir palaikyti rugsėjo 11-osios eros sausumos konfliktus.

Kinijos Liaudies išlaisvinimo armijos karinio jūrų laivyno išplėtimas ir modernizavimas, taip pat naujų Rusijos atakos-puolimo ir raketinių povandeninių laivų vystymas paskatino JAV karinį jūrų laivyną pradėti kurti SSN(X). Kaip ir prieš tai buvusi trumpalaikė „Seawolf“ klasė, SSN(X) bus pastatytas tiesioginei kovai su priešo laivais ir povandeniniais laivais.

 

Povandeniniam laivui, kovojančiam su kitomis karinėmis jūrų pajėgomis, reikalingi papildomi priedai, kurių Virdžinijos klasės laivai neturi, įskaitant tvirtą korpusą išskirtinai giliam nardymui, daugiau torpedoms skirtų angų ir didesnį vidinį torpedų / raketų žurnalą. Taip pat greičiausiai povandeninis laivas bus didesnis, kad būtų juo galima gabenti povandenines transporto priemones.

Naujojoje ataskaitoje teigiama, kad laivynas tiria tris skirtingus SSN(X) variantus: dizainą, pagrįstą Kolumbijos klasės balistinių raketų povandeniniu laivu, vieną – Virdžinijos klasės laivu, ir visiškai naują dizainą.

 

Pagal Kolumbijos klasės povandeninio laivo dizainą sukurta naujiena būtų skirta branduolinėms raketoms gabenti. Laivas būtų didžiulis, tačiau jo eksploatacija gali daug kainuoti. Tuo tarpu pagal Virdžinijos klasės dizainą povandeninį laivą sukonstruoti būtų lengviau, tačiau jis gali patirti panašius apribojimus, kaip ir dabartiniai šios klasės laivai. Ir visiškai naujas dizainas galėtų išpildyti visus laivyno reikalavimus, tačiau tokį povandeninį laivą vis tiek bus brangu sukurti ir pastatyti – bent jau iš pradžių.

SSN(X) taip pat galėtų apimti lazerinius ginklus, dideles šoninių sonarų matricas, tylesnę elektrinės pavaros sistemą ir hipergarsinius ginklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()