JAV armija pademonstravo naująjį dronų žudiką – naikina taikinius paslaptinga rausva medžiaga: priešo skraidyklė deaktyvuojama akimirksniu (Video)  (22)

Naujoji dronų žudiko sistema naudoja keistą rausvą medžiagą užpurškiamą ant kitų dronų, priversdama juos sudužti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV armijos mokslininkų skyrius, Gynybos pažangiųjų tyrimų projektų agentūra (DARPA), pristatė naują kovos su bepiločiais orlaiviais sistemą, skirtą apsaugoti judančias kariuomenės vilkstines.

Sistema, žinoma kaip „Mobile Force Protection“, paleidžia bepilotį orlaivį, kad sulaikytų kitas mažas nepilotuojamas oro sistemas (sUAS). Dronas išpurškia paslaptingą rausvą medžiagą, kuri priverčia puolantį droną sugesti.

„Mobile Force Protection“ (MFP) programa, pradėta 2017 m., skirta „sukurti integruotą sistemą, galinčią nugalėti savarankiškai valdomas sUAS (t. y. tas, kurios nepasikliauja radijo ar GPS imtuvu), atakuojančią didelės vertės vilkstinę kelyje“. DARPA norėjo sistemos, galinčios aptikti sUAS 1 kilometro atstumu ir neutralizuoti droną tokiu pačiu atstumu, pigiai ir su minimalia tikimybe pakenkti turtui ar sužeisti civilius.

 

Daugiafunkcis aparatas taip pat turėjo būti kompaktiškas ir pritaikomas antžeminėje transporto priemonėje, tokioje kaip „Humvee“ ar 8 metrų ilgio patruliavimo laive.

MFP transporto priemonė, modifikuotas „Humvee“, naudoja „X-band“ radarą, kad automatiškai aptiktų ir stebėtų priešiškus dronus. Tada MFP paleidžia „skraidyklės“ sulaikytoją – šiuo atveju sklandantį droną.

Kontrolinis dronas prisiveja atvykstantį priešo droną, skrenda paskui jį ir paleidžia tai, ką DARPA vadina „stipriais, plonais kaspinais“. Rausvos spalvos juostos pažeidžia priešo drono rotorius, todėl jis praranda varymą ir atsitrenkia į žemę.

 

Neaišku, kokia tai tiksliai medžiaga, nors medžiaga atrodo kaip karinio lygio „Silly String“. Anot DARPA, MFP naudoja ir vaizdo įraše parodytą sraigtasparnio droną, ir fiksuoto sparno lėktuvo tipo droną. Du perėmimo bepiločiai orlaiviai demonstravo skirtingus metodus nukenksminti priešams.

Dar 2017 m., kai DARPA inicijavo MFP programą, mažos bepiločių orlaivių atakos prieš vilkstines atrodė kaip mokslinė fantastika. Tačiau mokslinė fantastika tapo realybe 2020 m., kai autonominiai bepiločiai medžiotojai-žudikai užpuolė besitraukiančios Libijos karių vilkstinę. Vos per kelerius metus bepiločių orlaivių atakos prieš vilkstines tapo karo dalimi. Laimei, jei ir kai JAV pajėgos patirs panašią ataką, DARPA jau turės tokios problemos sprendimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)

Komentarai (22)